Buca’da Konut Fiyatları Yüzde 50 Daha Ucuz

Buca’da Konut Fiyatları Yüzde 50 Daha Ucuz

Sulaklar İnşaat yönetim kurulu başkanı Ayhan Sulak, Buca’da konut fiyatlarının Karşıyaka, Bornova, Narlıdere gibi ilçelere göre yüzde 50, diğer metropol ilçelere göre ise yüzde 30-40 daha ucuz olduğunu söyledi.

A+A-

İzmir’deki konut satışlarında Buca’nın sürekli ilk sırada yer aldığını belirten Ayhan Sulak bu durumu satış fiyatlarının düşük ancak kira oranlarının yüksek olmasından dolayı amortisman süresinin kısa olmasına bağladı. Sulak, Bornova’da 1+1 evin Buca’da aynı büyüklükteki eve göre yüzde 50 pahalı olmasına rağmen kira oranlarının aynı olmasının yatırımcıları Buca’ya çektiğini söyledi.

SATIŞ FİYATLARI DÜŞÜK, KİRA RAKAMLARI AYNI

Buca’daki konut fiyatlarının düşük olmasını değerlendiren Ayhan Sulak, “Buca İzmir’in en büyük ilçesi. 51 ilden daha büyük. Buca metropol bir ilçe olmasına rağmen konut fiyatları diğer ilçelerden daha ucuz. Buca’da daire fiyatları Karşıyaka, Bornova, Narlıdere’ye göre yüzde 50 daha ucuz. Diğer metropol ilçelere göre de fiyatlar yüzde 30-40 daha uygun. 1+1 konutlarda fiyatlar daha düşük olmasına rağmen kira rakamları aynı. Bu da yatırımcının Buca’yı tercih etmesine neden oluyor. Konutta amortisman süresinin kısa olması diğer ilçelerdeki yatırımcıların da Buca’dan ev almasını sağlıyor. Bu yüzden Buca İzmir’de konut satışlarının en yüksek olduğu ilçe” dedi.

5-6 KATLI GECEKONDULARIMIZ VAR

Buca’nın ada bazlı kentsel dönüşüme olan ihtiyacından söz eden Sulak sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Buca trafiği çok yoğundu. Alternatif yollarımız oluştu. Homeros Bulvarı, Konak Tüneli ve Otobana ikinci giriş yapılması ile Buca trafiği rahatlamaya başladı. Buca metrosunun başlaması ile trafik daha da rahatlayacaktır. Buca merkezde sit alanlarının çok fazla olmasından dolayı sokaklarımız genişlemiyor. Buca’da kentsel dönüşüme girecek alan çok fazla. Buca’nın toparlanması, trafiğin rahatlamasının, merkezin daha derli toplu hale gelmesinin tek çıkışı ada bazında kentsel dönüşüm. Buca’da binaların yenilenmesi gerekiyor. Eski yapılar ve kaçak yapılar çok fazla. 5-6 katlı gecekondularımız var”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum