Buca Metrosunun Temeli 2018'de Atılıyor

Buca Metrosunun Temeli 2018'de Atılıyor

Buca Metrosunun projesi tamamlandı. 2018 yılında temeli atılması planlanan Üçyol-Tınaztepe metro hattının projesi bakanlığa gönderildi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kentteki muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını yüz yüze dinlemek amacıyla Karabağlar'dan başlattığı "Muhtarlar Buluşması" etkinliğinin ikincisi Buca'da yapıldı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı toplantıda, ilçedeki 47 muhtar sorun ve taleplerini dile getirdi. Toplantının açılış bölümünde konuşan Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir'in işi, ilçe belediyesinin işi demeden kentin tüm eksiklerini gidermeye çalıştıklarını belirterek, ilçe belediyelerin projelerine de maddi destek verdiklerini söyledi.

Buca metrosu başlıyor

Buca'nın en büyük sorununun ilçede yaşanan trafik sıkışıklığı olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Tınaztepe, Çamlıkule'den Üçyol'a kadar planladığımız Buca metrosunun projesi bitti. Şu anda Bakanlık'ta.. 2018 yılında temelini atacağız" diye konuştu. Başkan Aziz Kocaoğlu, Homeros Bulvarı'nda ise kamulaştırmaların devam ettiğini belirterek, "Askeri bölge ve mezarlığın altını tünelle geçeceğiz. İhale ve yer teslimini yaptık. Ayrıca Altındağ'da Musevi mezarlığı olarak bildiğimiz bölgeden viyadükle Otogar'a ve Çevre Yolu'na bağlanacak viyadüğün ihale ve yer teslimini de yaptık" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca'nın merkezinde yer alan Şirinyer Parkı'nın ilçeye yakışan bir hale getirilmesi için harekete geçtiklerini söyledi. Buca Belediyesi ile birlikte uzun süre davalarla uğraştıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Şimdi o problem bitti. Buca'nın buluşma noktası haline getireceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.