Buca Metrosunun İhalesi Şubatta Yapılacak

Buca Metrosunun İhalesi Şubatta Yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi 13,5 kilometrelik Üçyol-Buca metrosunun ihale hazırlıklarına devam ediyor. Metro hattının uluslararası ihalesi şubat ayında gerçekleşecek.

A+A-

İzmir halkının uzun süredir beklediği Üçyol-Buca metro hattı için sevindiren haber geldi. İzmir ulaşımına nefes aldıracak proje Şubat ayında ihaleye çıkıyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Onur Çakır bugünkü köşe yazısında Üçyol-Buca metro hattını kaleme aldı. İşte Çakır'ın o yazısı...

buca-metro-hatti.jpg

Uluslararası ihale 

Sizlere bir müjde daha vereyim... İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Üçyol-Buca metrosuna ayrı bir önem veriyor, bunu da her fırsatta dile getiriyor. İzmir tarihinin en büyük yatırım projesi olacak bu proje, kentin trafiğini rahatlatması açısından da önemli... 13,5 kilometrelik metro hattı, Üçyol’dan başlayacak; Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop’tan geçerek Çamlıkule’de son bulacak.

Şimdi geleyim müjdeye... Büyükşehir Belediyesi, milyarlık proje için uluslararası ihale hazırlığında... Bir aksilik olmazsa Şubat’ın 15-20’si gibi ihaleye çıkılacak. Başkan Soyer’in hedefi, döneminin sonuna kadar bu projeyi tamamlamak. Yeni bir gelişme olduğunda sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.