Buca Metrosunun İhale Tarihi Belli Oldu

Buca Metrosunun İhale Tarihi Belli Oldu

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer 1 milyar 70 milyon TL'ye mal olacak olan Buca metrosu projesinin ihalesinin ocak 2021'de yapılacağını söyledi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in en büyük yatırımı olcak olan Buca Metrosu ile ilgili son durumu açıkladı.

Buca Metrosu için hükümetten destek gelmediğini, buna rağmen Ocak ayında ihaleye çıkacaklarını söyleyen Başkan Soyer, "İzmir tarihinin en büyük yatırımını Buca Metrosu ile yapacağız. 1 milyar 70 milyonluk dolarlık bir proje… Bununla ilgili bir finansman modeli oluşturmaya çalışıyoruz. Bu Büyükşehir'in öz kaynakları ile yapacağı bir yatırım değil, hükümetimiz de bu konuda sağolsun destek olduğu yok… Biz bu ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Yaklaşık 400-450 milyon dolarlık bir rakamı şu an toparlamış durumdayız. Ocak ayına kadar bunu sağlayıp Ocak ayında ihaleye çıkacağız. Biz aslında bu ulaşımda zammı yaparken, İzmir'in kaynaklarını ne kadar doğru kullandığımızı da gösteriyoruz. Pandemiye rağmen İzmir'e duyulan güvenin sonucudur” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum