Buca Metrosu İhalesi Mahkeme Kararıyla İptal Edildi!

Buca Metrosu İhalesi Mahkeme Kararıyla İptal Edildi!

İzmir 4’üncü İdare Mahkemesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Buca Metrosu ihalesindeki kararı iptal etti.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 'tarihin en büyük yatırımı' olarak duyurduğu Buca Metrosu ile ilgili mahkemeden flaş bir karar çıktı.

Egedesonsöz'de yer alan habere göre; İzmir 4’üncü İdare Mahkemesi belediyenin tamamen kendi öz kaynaklarıyla yaptığı 3 milyar 921 milyon TL’ye mal olacak “İzmir hafif raylı sistemi 5’inci aşama Üçyol-Buca arası yapım işi” ihalesini iptal etti.

İhalede 3 milyar 392 milyon teklif vererek birinci sıraya oturan Nurol İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi ile Yapı Merkezi İnşaat Sanayi Anonim Şirketi ortak girişiminin yaptığı başvuruyu değerlendiren İzmir 4’üncü İdare Mahkemesi kararını taraflara, "Gülermak A.Ş’ye verilen metro projesi yapım işini Nurol İnşaat – Yapı Merkezi ortak girişimine verilmesi" şeklinde tebliğ etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan ihale uluslararası finans kuruluşu Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) finansmanıyla yürütülüyordu. Büyükşehir ihale ile ilgili kesin idare kararını vermeden önce EBRD'nin uluslararası bankacılık işlerinde deneyimli olan bilirkişi vasfındaki görevlendirdiği kişi ile aracı firmalara ihale dosyasını göndermişti. EBRD, ihalenin Gülermak’a verilebileceğine ilişkin görüş vermesi üzerine İzmir’de resmi işlem, belediye tarafından gerçekleştirilmişti.

Öte yandan İzmir 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından alınan karara Danıştay’da itiraz edilebileceği hükmüne yer verildi.  

Kaynak: Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.