Bornova'da 53 Hektarlık Alanın İmar Sorunu Çözüldü

Bornova'da 53 Hektarlık Alanın İmar Sorunu Çözüldü

İzmir Bornova'da, 53 hektarlık alanın iptal edilen imar planları yeniden hazırlanarak askıya çıkarıldı. Yeni imar planları ile kentsel çalışma alanı dışında kalan 144 dönümlük araziye konut+ticaret imarı geliyor.

A+A-

2016 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel çalışma alanı dışında kalan 4 ada 25, 26, 66, 106, 112, 115, 120, 174, 175, 177, 183, 187 ve 188 nolu parsellerin ticaret+konut alanı ilan edilmesi için hazırladığı 1/5000 ölçekli nazım imar planları, 2017’nin şubat ayında İzmir 5. idare mahkemesi tarafından şehircilik ilkelerine ve planlama tekniğine uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi 53 hektarlık alanın yeniden hazırlayarak mecliste onayladı ve askıya çıkardı. 1 ay süreyle askıda kalacak imar planlarına itiraz olmaması durumunda yürürlüğe girecek.

izmir-buyuksehir-belediyesi-bornova-imar.jpgPlanlama alanı

Bornova ilçesi Kazımdirik mahallesi, sanayi caddesi ile 364. Sokak ile çevreyolu arasında kalan 53 hektarlık alan mahkeme kararları doğrultusunda yeniden planlandı.

Hazırlanan imar planıyla 530 bin metrekare alan yeniden planlandı. Yeni planlarda kentsel dışı çalışma alanı olarak geçen 144 bin metrekare araziye konut ve ticaret imarı geldi. 2.00 emsal verilen bölgede 8 kat imar hakkı bulunuyor.

Yeni imar planlarıyla oluşan kullanım alanları şu şekilde:

izmir-bornova-imar.jpg

DYO’NUN 65 DÖNÜM ARAZİSİNE TİCARET+KONUT İMARI

Hazırlanan imar planları ile bölgede kentsel çalışma alanı dışında kalan 13 parseldeki toplam 144 dönüm araziye konut+ticaret imarı geliyor. İmara açılan arsalar içerisinde en büyük parsel DYO boya fabrikasına ait 65 dönüm büyüklüğündeki arsa. İzmir ve İstanbul’dan büyük inşaat firmalarının arsa ile ilgilendiği biliniyor.

İNŞAAT FİRMALARI BU BÖLGEYE YOĞUNLAŞTI

İmar çalışması yapılan bölge İzmir’in son yıllarda konut yatırımının en çok arttığı bölgelerin başında geliyor. Bölgede geçtiğimiz yıllarda birçok konut projesi tamamlandı. Halen çok sayıda projenin inşaat çalışmaları devam ediyor. Son yıllarda tamamlanan konut projeleri arasında Folkart Time, Myvia 414, Avcılar Effect ve Prestij, ONAG Yaşam Evleri, Goldiva Kuzey ve Narpark Residence yer alıyor. İnşaat çalışmaları devam eden yeni başlayan projeler şu şekilde; Yücesoy Santrall, Avcılar Caddebostan, Varyant Tower, Metinler İnşaat Bornova projesi...

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.