Bodrum'da Kaçak Yapılar Tek Tek Yıkılıyor

Bodrum'da Kaçak Yapılar Tek Tek Yıkılıyor

Bodrum'da imar planlarına aykırı olarak inşa edilen konut, otel ve iskelelerin yıkım işlemleri devam ediyor. Bakanlık yıkım işlemlerini ağır sürdüren firmaları uyardı ve yıkımlar hızlandı. 11 otel ve 19 projede yıkımlar tamamlandı.

A+A-

Bodrum’da imara aykırı olması nedeniyle mühürlenen projelerde yıkımlar büyük oranda tamamlandı. Ağustos'ta Bodrum’a giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kaçak ve imara aykırı olan otel, konut ve iskelelerin yıkımı için proje sahiplerine süre verildi.

Bakanlık yetkilileri tarafından Bodrum’da yapılan incelemeler sonrasında Bakan Kurum, Bodrum’a son ziyaretini 28 Eylül’de düzenledi. Ağır ilerleyen firmalara uyarılarda bulunan Bakan Kurum tüm kaçak yapıların yıkılacağını açıkladı. 100 kişilik ekibin yaptığı incelemelerin ardından Bakan Kurum’a sunulan raporla çalışmalar hızlandı. Edinilen bilgiler kapsamında 2 bin 100 birimi olan 11 otel ve 19 projede yıkımlar tamamlandı. 19 projeden 10’unun yıkımını proje sahipleri tarafından yapılırken 9 proje Çevre ve Şehircilik Bakanlık yetkililerinin gözetimi tarafından Bodrum Belediye ekiplerince yıkımı gerçekleşti. Gümbet, Bitez, Ortakent, Akyarlar, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü, Torba ve Yalıçiflik mahallelerinde bulunan villalar, oteller ve iskeleler imara uygun hale dönüştürüldü.

TESİS RUHSATI ALINMIŞ KONUT YAPILMIŞ

Bodrum’da mühürlenen projeler için şu ifadeler kullanıldı: “Arazide hafriyat yapılarak imar planlarındaki kotlandırma hükümlerine aykırı yapı ruhsatı düzenlenerek fazladan kat kazanılmış, turizm emsali kullanılarak konut amaçlı imalatlar yapılmış, günübirlik tesis ruhsatı alınmasına rağmen konut amaçlı kullanımlara dönüştürülmüş, plana aykırı olarak bodrum katları açığa çıkarılmak suretiyle iskâna konu edilmiş, plana aykırı istinat duvarları ve dolgular yapılarak villa bahçeleri oluşturulmuş, kıyı ve sahil şeritlerinde kaçak iskele, dolgu, kıyı düzenlemeleri, asansör kuleleri, istinat duvarları yapılmış.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.