Biva Tower Avrupa'nın En İyisi!

Biva Tower Avrupa'nın En İyisi!

İzmir’de inşa  edilen  “Avrupa’nın En Yüksek Yapısal Çelik Kulesi Biva Tower, Hollanda Amsterdam’da düzenlenen Avrupa Çelik Yapı Tasarım Ödülleri’nde (ESDA) Avrupa'nın en iyi çelik yapı ödülünü aldı.

A+A-

Biva Tower projesi ile Avrupa Yapısal Çelik Birliği (European Convention for Constructional Steelwork - ECCS) tarafından bu yıl düzenlenen European Steel Design Awards 2023 yarışmasında “Uluslararası Profesyonel Jüri”  tarafından yapılan değerlendirme sonucunda European Steel Design Awards kazananları ve European Steel Design Award - Laureate ödülü (büyük ödül)  finalistleri arasına giren Biva Mimarlık A.Ş.  Hollanda’nın Amsterdam şehrinden büyük ödülle döndü.  
Türkiye’ye İlk Büyük Ödül

Dünyanın en prestijli yapı ödüllerinden biri olan Avrupa Çelik Yapı Tasarım Ödülleri’nde bu güne kadar Türkiye’den finale kalan proje olmamıştı. Biva A.Ş. bu anlamda Biva Tower projesi ile dünyanın en büyük inşaat şirketleri arasından sıyrılıp 11 proje arasına girerek, Türkiye’den büyük ödülü alan  ilk ve tek proje olma özelliğini taşıyor. 

biva-tower-005.jpg

Dünyaya Adımızı Çelik Kule İle Duyuruyoruz

İzmir’de inşa edilen proje, dünyanın her yerinde yer alan ikonik yapılar Empire States, Petronas Kuleleri, Flat Iron, Burj Khalifa ve diğer yapısal çelik projelerle aynı özelliklere sahip. 

Proje hakkında detaylı bilgiler veren BİVA A.Ş. Yön. Kur. Başkanı Mimar Vahap Yılmaz ve Yön. Kur. Başkan Yrd. Birim Yılmaz, dünyanın en önemli mimari ödüllerinden birinden büyük ödülle dönmekten dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirdiler. Vahap Yılmaz “Uzun süredir büyük bir emek ve titizlikle tamamladığımız Biva Tower’a hem ulusal hem de uluslar arası alanda yoğun ilgi görmek bizi çok mutlu ediyor. Bu projeyi tamamlamak bir çılgınlık gibiydi. Avrupada ülkemizi ve İzmir’i temsil etmek bizi çok mutlu ediyor. Bu Biva Mimarlık Ailesinin hep beraber aldığı bir ödül. Depremlerin yaralarını sardığımız bir dönemde, ülkemize ve İzmir’e yakışır, en şiddetli depreme bile dayanıklı bir simge yapıyı tamamladık. Yapılması zor bir projeydi. Ülkemizi böyle yerlerde temsil etmekten gurur duyduk dedi. “ Biva Tower’a dünyanın çeşitli ülkelerinden yoğun ilgi görüyoruz. Bu başarımızı Amsterdam’a giderek birincilikle taçlandırdık” dedi. 
Birim Yılmaz ise, “Türkiye adına bir ilki başardık. Biva Tower zor ve zorlukları olan bir projeydi, ilkti. İnanılmaz bir gurur ve heyecan yaşıyorum. Türkiye adına böyle bir ödülle dönmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Ödülün Cumhuriyetimizin 100.yılına denk gelmesi de bizim için ayrı bir anlam taşıyor.” diye konuştu.

Avrupa Çelik Yapı Tasarım Ödülleri Nedir?

Avrupa Çelik Tasarım Ödülleri, çeliğin yaratıcı ve olağanüstü kullanımını teşvik etmek için her iki yılda bir Avrupa Yapısal Çelik Birliği (European Convention for Constructional Steelwork (ECCS)) tarafından verilmektedir. Dünyanın çeşitli ülkelerinden onlarca yapısal çelik projenin büyük ödül  için rekabet ettiği yarışmada finale kalan projeler ödül töreninde uluslar arası profesyonellerden oluşan jüri tarafından değerlendiriliyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.