Beykoz'da 2023'e Kadar 10 Bin Konut Kentsel Dönüşüme Girecek

Beykoz'da 2023'e Kadar 10 Bin Konut Kentsel Dönüşüme Girecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Beykoz'da vatandaşlara bir araya geldi. Bakan Kurum ilçede 2023 yılına kadar 10 bin konutun dönüşeceğini söyledi.

A+A-

Beykoz Belediye Başkanlığı’nda ilgili kurumların müdürlerinin katılımıyla düzenlenen İstişare ve Değerlendirme Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2023’ün Türkiye’sinde çok daha yukarılara taşıyacak projeleri hep birlikte yapacağız." dedi.

"2023 yılına kadar Beykoz’umuzda 10 bin konutun dönüşümünü sağlamak istediklerini belirten Kurum, "Bu çerçevede strateji belgesini belediyemiz bizimle paylaştılar. Bu çerçevede kentsel dönüşümü yürütüyor olacağız. Çavuşbaşı’nda plan sürecimiz var. Buradaki sürece ilişkin de Tabiat Varlıkları Genel Müdürümüz süreci yakından takip ediyor. Hızlı bir şekilde de vatandaşımızın plan problemlerini çözmüş olacağız." dedi.
Kurum açıklamasına şu sözlerle devam etti: 

"Acil öncelikli dediğimiz alanlarda olacağız. Beykoz da bu anlamda bizim için çok önemli bir yerleşim yeridir. Beykoz’da bu yıl içerisinde bin konuta başlamak suretiyle etaplar halinde 10 bin konutu Beykoz’da yapacağız. Aynı anlayışla, öncelik sırasına göre diğer ilçelerimizde fiilen Esenler’de girdik, Gaziosmanpaşa’da, Üsküdar’da girdik, Beyoğlu’nda, Kartal’da girdik. Yine Başakşehir’de projelerimiz var. Bu projelerimizi İstanbul’un tüm ilçelerine yaymak suretiyle İstanbul’daki kentsel dönüşümü, tarihi dönüşümü öne çekecek ve birlikte gerçekleştireceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum