Belediyeler Kentsel Dönüşümde Odak Noktasında Olmalı

Belediyeler Kentsel Dönüşümde Odak Noktasında Olmalı

Kentsel Dönüşümde belediyelerin çok önemli bir görev üstlendiğini söyleyen Karabağlar belediye başkanı Muhittin Selvitopu, yerel yönetimlerin kentsel dönüşümün odak noktası haline getirilmesi gerektiğini savundu.

A+A-

Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Başkan Muhittin Selvitopu kentsel dönüşüm konusunda yerel yönetimlerin önemine vurgu yaptı. Selvitopu “Kentsel dönüşümde 6306 sayılı yasa da riskli alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun var. Bu risk adı neden konuldu bilmiyorum. Tabii siz risk derseniz. Bu şu anlama geliyor. Her an için bir tehlike var. Biz bu konuda 2 şey öneriyoruz. Bu riskli alan 5393 sayılı yasaya göre dönüşüm alanına dönüştürülsün. Ve yerel yönetimler işin odak noktasında olsun. Yani İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi ile Çevre Şehircilik Bakanlığımızda devrede olsun. Biz bu işin altına elimizi değil, gövdemizi koymaya hazırız. Bilgi ve birikimimiz var. Bu işin altından kalkarız. Bir diğer konuda 6306 sayılı yasaya göre ilan edilen alanın iptal edilmesi. İptal edildiği andan itibaren de görev yerel yönetimlere geçiyor. Yerel yönetimlere geçtikten sonra da biz bu işi çözeriz. Karabağlar’da yerleşim alanı 2 bin 700 hektardır. Biz bunun 2 bin hektarında nasıl yaptıysak 700 hektarda da rahatlıkla yaparız. Bu konuda hiçbir tereddüt’ümüz yok. Bir de son olarak 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasasın da yerel yönetimler işin odak noktasında olmalı Çünkü kentin belliği yerel yönetimlerdir. Kentleri geleceğe taşıyacak olan da yerel yönetimlerdir. Tabi ki Çevre Şehircilik Bakanlığı en üst yetkili makamdır. Onunda denetimiyle bu çalışmalar yapılmalıdır” diye konuştu.

Selvitopu konuşmasını son bölümüne ise Karabağlar’da başlayıp sonra diğer bölgelere yayılan yangını ayırdı. Yanan yerlerle ilgili Orman Genel Müdürlüğünün ağaçlandırma çalışmaları yapacağını belirten Selvitopu, oraların yeşillendirilmesi, yaşamın tekrar canlanması için çaba sarf etmek zorunda olduklarını belirterek, Kent Konseyi üyelerinin bu bölgeye yapacakları tüm çalışmalara destek vereceklerini sözlerine ekledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.