Bazı Şehirlerde Kiralara Yüzde 55 İla Yüzde 100 Oranında Zam

Bazı Şehirlerde Kiralara Yüzde 55 İla Yüzde 100 Oranında Zam

Mal sahipleri kiracısına yasal olarak en fazla yüzde 15,15 oranında zam yapabilecekken kiralarda yüzde 55, hatta bazı yerlerde yüzde 100’ü aşkın derecede zamlar yaptı.

A+A-

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, fahiş kira fiyatları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Karaduman, neredeyse kira fiyatlarında yıllık artışın yüzde yüzü aşkın olduğunu belirterek, “Bu artışı önlemek için bir çalışmanız var mıdır? Kiraları denetleyen bir mekanizma kurulacak mıdır?” diye sordu.

Milli Gazete'den Muhammed Vefa'nın haberine göre; Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, son zamanlarda fahiş bir şekilde yükselen kira fiyatlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi yönelten Karaduman, vatandaşların uygun fiyata kiralık daire bulmakta sıkıntı çektiğini belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yükselen fiyatlara yönelik bir çalışması olup olmadığını sordu.

YÜZDE YÜZE YAKIN KİRA ARTIŞLARI VAR

Kira fiyatlarının koronavirüs ile beraber çıktığını söyleyen Karaduman, “Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Temmuz ayı itibarıyla on iki aylık ortalamalara göre tüketici fiyatlarında yüzde 15,15 artış gerçekleşmiş ve buna göre mal sahipleri kiracısına yasal olarak en fazla yüzde 15,15 oranında zam yapabilecekken kiralarda yüzde 55, hatta bazı yerlerde yüzde 100’ü aşkın derecede kira fiyat artışlarının olduğunu görmekteyiz. Başta İstanbul,  Ankara ve İzmir olmak üzere büyükşehirlerde ve ülkemizin birçok vilayetinde fahiş kira artışları söz konusu olup kiralık ev bulmak zorlaşmış, en temel ihtiyaç olan barınma giderleri cep yakmaktadır. Hayat pahalılığından dolayı geçinemeyen milyonlarca vatandaşımızın kiraların artmasıyla da barınma sorunu ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.