Bayraklı'da 4.9 Milyon TL'ye Satılık Arsa

Bayraklı'da 4.9 Milyon TL'ye Satılık Arsa

Bayraklı'da Anadolu Caddesinin yakınında Adnan Kahveci köprülü kavşağının yanında yer alan 661 metrekarelik arsa icradan satışa çıktı. İzmir yeni kent merkezi sınırları içerisinde kalan arsa 4 milyon 957 bin TL'den satışa çıkacak.

A+A-

Bayraklı'da Anadolu Caddesinin yakınında Adnan Kahveci köprülü kavşağının yanında yer alan 661 metrekarelik arsa icradan satışa çıktı. İzmir yeni kent merkezi sınırları içerisinde kalan arsa 4 milyon 957 bin TL'den satışa çıkacak.İlk satış ihalesi 30 nisanda gerçekleşecek.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın önemli özellikleri; İzmir ili,Bayraklı ilçesi,Bayraklı mah. ,8774 ada, 21 parselde kayıtlı arsa niteliğindeki taşınmaz konum itibariyle İzmir körfezi ile arasında Altınyol ve Sahil Rekreasyon Alanı olarak düzenlenmiş bölge bulunmakta olup manzara ve ulaşım yönünden çok değerli bir konumda olduğu, taşınmazın yakın ve orta yakınlığında halihazırda Tepekule Kongre Merkezi , Megapol Tower Folkart Avm Rezidans ,İzmir Bölge Adliye, Adliye Ana ve Yardımcı Binaları,Bayraklı ve Salhane İzban durakları gibi cazibe merkezi gibi bir çok yer bulunmakta olup, her türlü belediye imkanından faydalanabilir olduğu gözlenmiştir. Taşınmazın mevcut haliyle hazır imar parseli olmaması, çevresindeki biri kısım parseller ile birlikte imar uygulaması sonrası imar parseli haline gelebilcek olması bunun için düzenleme ortaklı payı kesintisi yada bağış işlemi ile İmar Uygulamasının mümkün olduğu anlaşılmıştır. Taşınmazın tapu kaydında Kazım Özfer Ünübal ve Nilüfer Taylan'a ait 323/661 hissenin intifa hakkı Nafiye Ünübal'a aittir şerhi mevcut ise de, Nafuye Ünübal'ın vefat etmesi nedeniyle intifa hakkı sona ermiştir. Taşınmaza ilişkin ayrıntılar bilirkişi raporunda mevcut olup, bu ilan kendisine tebliğ yapılamayan tüm hissedarlar yönünden tebliğ niteliğindedir.


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri İzmir İl, Bayraklı İlçe, Bayraklı mah,8774 Ada, 21 Parsel

Adresi : Bayraklı mah.Anadolu cad.No:45/1 Bayraklı/İZMİR

Yüzölçümü 661,00 m2

İmar Durumu 1/1000 ölçekli uygulama imar planı göre Taks:0.50 Kaks:3.00 yapılaşma oranlı konut adasında ve kısmen yolda kalmakta olup, İmar Kanunun 18.maddesi hükümlerince Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine göre imar uygulamasına girmesi gerekmektedir.

Kıymeti 4.957.500,00 TL

KDV Oranı %18

Kaydındaki Şerhler Kazım Özfer Ünübal ve Nilüfer Taylan'a ait 323/661 hissenin intifa hakkı Nafiye Ünübal'a aittir şerhi mevcut ise de, Nafuye Ünübal'ın vefat etmesi nedeniyle intifa hakkı sona ermiştir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü hissesi üzerinde Verasetle iştirak olarak kayıtlı 338/661 hisse Bezmi Alem Valide Sultan Vakfından Mukaatalı şerhi mevcuttur.

1. Satış Günü 30/04/2018 günü 14:15 - 14:25 arası
2. Satış Günü 30/05/2018 günü 14:15 - 14:25 arası

Satış Yeri : İZMİR ADLİYESİ ANA BİNA ZEMİN KAT G BLOK 9 NOLU MÜZAYEDE SALONU
Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/18 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.