Bayraklı'da 375 Hektarlık Alanın İmar Planları Onaylandı

Bayraklı'da 375 Hektarlık Alanın İmar Planları Onaylandı

Bayraklı Şehir Hastanesi'nin yanında yer alan 375 hektarlık alanın 1/100.000 ve 1/25.000'lik imar planları onaylandı. 145 hektarlık alan üniversite alanı olarak ayrılırken alanın bir kısmı deprem konutlarının yapılması için rezerv alan ilan edildi.

A+A-

İzmir Depremi'nin ardından Bayraklı Şehir Hastanesi'nin yanındaki orman alanını rezerv yapı alanı olarak belirleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgede bulunan sit alanlarının sit kapsamından çıkarılması için imar düzenlemesi yapmıştı. 

Bakanlık yapılan düzenlemelerin ardından 1.100.000 ölçekli çevre düzeni planı ile 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Düzeni Planı değişikliğini onaylanarak askıya çıkardı. 

100 binlik planlarda yapılan değişiklikle alanın bir kısmı rezerv yapı alanı olarak tescillendi. 

145 HEKTARLIK ALANA ÜNİVERSİTE KURULACAK

Orman Genel Müdürlğü tarafından Katip Çelebi Üniversi'tesine devredilen 145 hektarlık alan 100 binlik planlarda üniversite yerleşke alanı olarak belirlendi. 

TOKİ 5 BİN KONUTLUK PROJE YAPACAK

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların  Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu kapsamında “Rezerv Yapı Alanı” olarak ilan edilen bölgede TOKİ tarafından 5 bin konutluk proje yapılacak. Yeni yapılacak konutlar, İzmir depreminde evi yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlara maliyetinin altında bir fiyata satılacak. TOKİ depremzedelere esnek bir ödeme planı sağlayacak. 

AKTİF FAY HATTI ÜZERİNDE Mİ?

Rezerv Yapı alanı olarak ilan edilen ve deprem konutlarının yapılacağı alan ile ilgili aktif fay hattı üzerinde olduğu ve güvenli olmadığı tartışmaları kamuoyuna yansımıştı. Bazı odalar orman alanı olduğu ve aktif fay hattı üzerinde olduğu gerekçesiyle konut yapılmamasını savunsa da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum zeminin güvenli olduğunu ifade etmişti. Bakan Kurum yapılacak konutların zemin+5 katı geçmeyeceğini de ifade etmişti. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir de zeminin güvenli olduğu ile ilgili bir açıklama yapmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum