Bayraklı Şehir Hastanesi'nde ÇED Süreci Tamamlandı

Bayraklı Şehir Hastanesi'nde ÇED Süreci Tamamlandı

Ekim ayı içinde finansman protokolü imzalanan İzmir Şehir Hastanesi’nde ÇED süreci tamamlandı. İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından yeterli bulunan projenin raporu nihai olarak kabul gördü.

A+A-

Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımı olarak kayıtlara geçecek Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü Çevresel Etki Değerlendirme Raporu (ÇED) vizesini aldı.

İzmir'de Sağlık Bakanlığı'nın kamu özel ortaklığıyla kuracağı Bayraklı Entegre Sağlık ÇED dosyası İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulundu.

Ekim ayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda finansman protokolü imzalanan proje için nihai kabul kararı verilen rapor Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 10 gün süreyle halkın görüş ve önerilerine açıldı.

Bilgilendirmede, ‘Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir’ açıklamasına yer verildi.

PROJEDE NELER VAR?
36 ayda tamamlanması ön görülen kampüs 7 hastaneden oluşacak. Kampüste 568 yatak kapasiteli genel hastane, 373 yatak kapasiteli kadın doğum ve çocuk hastanesi, 213 yatak kapasiteli kardiyovasküler cerrahi hastanesi, 159 yatak kapasiteli onkoloji hastane, 300 yatak kapasiteli fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yatak kapasiteli yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, 347 yatak kapasiteli yoğun bakımlardan yer alacak. 51 ameliyathane ve 414 polikliniğin bulunacağı dev kompleks 622 bin 812 metrekarelik alanı kaplayacak.

Mehmet İşler - Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.