Bayraklı Şehir Hastanesi ÇSED Bilgilendirme Toplantısı 21 Martta

Bayraklı Şehir Hastanesi ÇSED Bilgilendirme Toplantısı 21 Martta

Hükümetin 2011 yılındaki seçim vaatleri arasında yer alan ve Cumhuriyet tarihinin alanında en büyük projesi olacak Bayraklı Şehir Hastanesi için kritik süreçte sona gelindi. Ekim ayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda finansman protokolü imzalanan Bayraklı Sa

A+A-

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı ve İzmir Bayraklı Hastane Yatırım ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. arasında Kamu Özel İşbirliği Modeli ile gerçekleştirilmesi planlanan kampüs için düzenlenecek halkı bilgilendirme toplantısının yeri ve tarihi belli oldu.

Yürütülen ÇSED çalışmaları, projenin tanıtımı, olası etkileri ve önerilen azaltıcı tedbirler hakkında vatandaşı bilgilendirmek, bölge halkının görüş ve önerilerini almak amacıyla gerçekleşecek toplantı için 21 Mart Salı Günü uygun görüldü. Toplantı saat 15:00’te Laka Köyü Muhtarlığı’nda yapılacak.

PROJEDE NELER VAR?

Projenin 36 ayda bitmesi planlanıyor. İçine 7 hastanenin yer alacağı dev sağlık kampüsünün maliyeti 780 milyon EURO’yu bulacak. Toplam 622 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek 2 bin 60 yatak kapasiteli olması beklenen tesisin yatırım ömrünün 3 yıl, işletme ömrünün ise 25 yıl olması planlanıyor. Personeli bakanlık tarafından atanacak, işletmesi ise kamu-özel ortaklığında yürütülecek proje kapsamında sağlık kampüsü, ana hastane, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile yüksek güvenlikli adli hastane inşa edilecek. Toplam 7 ayrı hastane içeren ve enerji ihtiyacını kendi bünyesindeki elektrik üretim tesisinden karşılayacak entegre sağlık kampüsü, bin 475 sağlık personeliyle günde yaklaşık 12 bin hastaya hizmet verecek.

Komplekste 568 yatak kapasiteli genel hastane, 373 yatak kapasiteli kadın doğum ve çocuk hastanesi, 213 yatak kapasiteli kardiyovasküler cerrahi hastanesi, 159 yatak kapasiteli onkoloji hastane, 300 yatak kapasiteli fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yatak kapasiteli yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, 347 yatak kapasiteli yoğun bakımlardan oluştuğunu, 51 ameliyathane ve 414 poliklinik bulunak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.