Batur'dan 'Zorlu Konak' Eleştirisi: Kente Yakışmıyor

Batur'dan 'Zorlu Konak' Eleştirisi: Kente Yakışmıyor

CHP Konak belediye başkan adayı Abdül Batur, Konak Pasarporttaki Zorlu Konak projesinin Konak'taki kent kimliğine yakışmadığını belediye başkanı olduğunda bu konuyla ilgileneceğini söyledi.

A+A-

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yaptığı basın toplantısında 9 maddelik seçim manifestosu ile yapacağı çalışmaları anlattı.

 

EN ÖNEMLİ HEDEFİM KENTSEL DÖNÜŞÜM

 

Kentsel dönüşüme imar planları hazırlanan Gültepe mahallesinde başlayacağını belirten Batur, “Gültepe, Toros, Gürçeşme bölgelerindeki sıkıntıları yerinde inceledik ve bölgedeki sıkıntılar bir mimar vizyonuyla çözmek için hemen çalışmalarımıza başlayacağız. Kentin planlama noktasında, çalışmalar yürütmemiz gerekiyor. Yıllardır sıkıntı yaşayan bölgelerin yerinde dönüşüm sağlanması noktasında Narlıdere’deki tecrübemizi Konak’a da aktarmayı planlıyoruz.Narlıdere’de herkesin memnun kaldığı bir kentsel dönüşüm çalışması yaptık. Bu konuda oradaki vatandaşlarımız en iyi referansımız haline geldi. Konak’ta da yaptığımız en başarılı işlerden bir tanesi kentsel dönüşüm olacaktır. En önemli hedefim Kentsel Dönüşüm” dedi.

ZORLU KONAK AÇIKLAMASI

Batur son günlerde tartışma konusu olan 45 kat ve 250 metre yüksekliğindeki Zorlu Konak projesi için şu açıklamalarda bulundu, "Yüksek yapıların kentin belli bir noktasında toplanması gerekiyor. Yeni kent merkezi bu bakışla planlandı. Bu bölgede yüksek yapılabilir ama kentin her noktasında yüksek yapılar inşa etmek kentin kimliğine yakışmıyor. Burada inşa edilecek gökdelen projesi Konak'a yakışmıyor. Ruhsat başvurusunda bulunmuşlar. Ruhsat ne aşamada  bilmiyorum ama biz geldiğimizde ruhsat başvurusu hala duruyorsa biz ne gerekiyorsa onu yapacağız. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.