Başkanlık Yarışı İnşaat Komitesinde Başlayacak

Başkanlık Yarışı İnşaat Komitesinde Başlayacak

İzmir Ticaret Odası seçimlerine 2 hafta kaldı. İzmir Ticaret Odası başkanlığı için 3 isim adaylığını açıkladı. Adaylardan Mahmut Özgener ve Ekrem Demirtaş 14 nisandaki başkanlık seçiminden önce 67. komitede yarışacak.

A+A-

9 Nisanda İzmir yeni fuar alanında gerçekleşecek İzmir Ticaret Odası seçimlerinde tüm gözler inşaat komitesine çevrildi. Ekrem Demirtaş'ın karşısına rakip olarak çıkan Futbol Federasyonu eski başkanı Mahmut Özgener inşaat komitesinden adaylığını açıkladı. İzmir Ticaret Odası başkanı Ekrem Demirtaş da ilk kez inşaat komitesinden meclis üyeliğini açıkladı.

EKREM DEMİRTAŞ'TAN BİR İLK 

Son 3 dönemdir İzmir Ticaret Odası 67. komite seçimlerini MÜFED başkanı Necip Nasır'ın listesi kazanıyordu. Necip Nasır geçtiğimiz dönem Ekrem Demirtaş'a rakip olmasına rağmen Demirtaş hiçbir seçimde Necip Nasır'a karşı 67. komitede aday olmadı. Doğrudan rakip olmak yerine muhalif listeleri destekleyen Demirtaş ilk kez Necip Nasır'ın da olduğu listeye karşı 67. komitede yarışacak.

DEMİRTAŞ'IN DESTEKLEDİĞİ FEDERASYON TARAF DEĞİŞTİRDİ

Geçtiğimiz dönem seçimlerinde Necip Nasır'ın federasyonuna karşı Ziya Dağlıer'ın başkanlığını yaptığı İzmir Müteahhitler Federasyon'u (İMFED) liste çıkarmıştı. İZTO başkanı Ekrem Demirtaş da Ziya Dağlıer'in listesine destek vermişti. Necip Nasır ve Ziya Dağlıer'in federasyonu bu yıl 'Sektörü Böldürmeyeceğiz' parolasıyla birleşti.

MAHMUT ÖZGENER 2 FEDERASYONUN DESTEĞİNİ ALDI

Mahmut Özgener Otomotiv grubunun yanısıra Necip Nasır ve Ziya Dağlıer'in inşaat grubu listesinde de yer alacak. Mütahhitler 67. komitede seçimleri kazanması halinde 14 nisanda gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde de Mahmut Özgener'i destekleyecek. Federasyon bünyesinde bulunan ilçe dernekleri de kendi ilçelerinde yoğun bir seçim çalışması yürütüyor.

EKREM DEMİRTAŞ İNŞAATA ÖZEL EKİP KURDU

Ekrem Demirtaş, Mahmut Özgener'i inşaat komitesi seçimlerinde yenerek meclis üyesi seçilmesini engellemek ve başkanlık yarışında saf dışı bırakmayı hedefliyor. Demirtaş bu yüzden tüm gücüyle inşaat sektörüne çalışıyor. Ekrem Demirtaş kalabalık bir ekip kurarak müteahhitlerden ilzam belgesi topluyor.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.