Başbakan Körfez Geçiş Projesi İçin Tarih Verdi

Başbakan Körfez Geçiş Projesi İçin Tarih Verdi

İzmir’e yapılacak projelerle ilgili bilgi veren başbakan Binali Yıldırım Körfez Geçiş’inde ÇED ve proje aşamasının tamamlandığını, yapımına 2017’de başlanacağını açıkladı.

A+A-

Dokuz Eylül Üniversitesi akademik yıl açılış töreninde konuşan Başbakan Yıldırım Projelerle ilgili bilgi verdi.

Körfez Geçişinde çalışmaların 2017'de başlayacağını müjdeleyen Yıldırım, "Körfez geçiş proje çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. ÇED ve proje aşaması tamamlandı. 2017’den itibaren yeni sürece girmiş olacağız. Sadece İstanbul’un gerdanlığı olmayacak İzmir’in de gerdanlığı olacak. İzmir’e 35, İstanbul’a 34 proje dedik.  İzmir’e üçüncülük yakışmaz" sözlerini kullandı.

HAVAALANINA YENİ PİST

Ulaşım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Yıldırım, "İzmir’de hızlı tren çalışmaları Ankara’dan başladı afyon Manisa devam ediyor. Konak Tünelini açtığımızdan beri 15 milyon İzmirli kullanmış. Ciddi bir katkı. Hem hava kirliliği hem trafik. Bunlar hepsi para. Trafikte geçen zaman para demek. Her bakımdan faydalı olan projeler. Açtığımız yeni i,ç hatlar terminali bugüne kadar 225 milyon taşıdı. Rekor derece bir sürede Türkiye’nin en modern tesisini açtık. Eskiden hatırlayın kafanıza tavandan parça düşecekti. Harabeydi. Şimdi en güzelini yaptık. Yine şu anda da yeni pist çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor" dedi.

İZBANI KUZEYE VE GÜNEYE UZATIYORUZ

İZBAN'daki işbirliğinin önemine vurgu yapan başbakan şunları dile getirdi, "En büyük iş birliği projesi İZBAN’da gerçekleştirdik.  Hizmette siyaset olmaz dedik. CHP, AK Parti muhalif diye İzmirli mağdur olamayacak dedik ve yaptık. Şimdi Kuzey’e ve Güney’e uzatıyoruz. Tamamlandığında 188 kilometreye çıkacak. Günde 300 bin İzmirli Kuzey ve Güney’e trafiğe girmeden seyahat ediyor. Şu anda tek hat olarak Türkiye’de en kapsamlı proje. Eğer küçük hesaplar içinde olsaydık, Burası Büyükşehir’e yazar, burası hükümete yazar deseydik, sığ düşünce içinde olsak bu proje tamamlanmazdı. Kime yazarsa yazsın yeter ki vatandaşa yazmasın. Yaptığımız iş vatandaşın işini kolaylaştırmıyorsa iktidar olsanız ne olur muhalefet olsanız ne olur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.