Bakanlıktan İnşaat Maliyetleri Konusunda Müteahhitlere Kötü Haber

Bakanlıktan İnşaat Maliyetleri Konusunda Müteahhitlere Kötü Haber

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı, müteahhitlerin inşaat maliyetlerindeki yüksek artışlara karşı önlem alınması, ihracata kota getirilmesi ve artışlardan olumsuz etkilenen kamu müteahhitlerinin korunması taleplerine kayıtsız kaldı

A+A-

İzmir Ticaret Odası İnşaat Komitesi’nin inşaat maliyet artışları ile ilgili hazırladığı rapor TOBB aracılığıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’na iletilmişti.

Raporda özellikle demir, beton ve çimento gibi kaba inşaat malzemeleri başta olmak üzere birçok inşaat malzemesinde fahiş fiyat artışlarının olduğu belirtilerek Bakanlığın müdahale edilmesi talebinde bulunulmuştu. Müteahhitler bakanlığın fiyat artışlarını araştırmasını, ihracattan dolayı fiyat artışına giden firmalara kısıtlama getirilmesini ve ihalelere katılan kamu müteahhitlerinin korunmasını talep etti.

BAKANLIK TOPA GİRMEDİ

Çevre ve Şehircilik Yüksek Fen Kurulu, müteahhitlerin taleplerini değerlendirerek geri dönüş sağladı. Bakanlık, maliyetler konusunda topa girmedi. Bakanlık, 2021 yılı inşaat ve tesisat birim maliyetlerinin hesaplanırken piyasadaki fahiş fiyat artışlarının göz önünde bulundurulduğunu belirtti. Ayrıca kamu kurumlarının ihale bedellerini belirlerken gerekli gördükleri taktirde güncelleme yapabileceği ifade edildi.

GÖZLER TİCARET BAKANLIĞI’NDA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın maliyet artışlarına kayıtsız kalmasının ardından gözler Ticaret Bakanlığı’na yöneldi. Konuyla ilgili geri dönüş yapmayan Ticaret Bakanlığı’nın birkaç gün içerisinde kararını bildirmesi bekleniyor. İhracatın artmasından dolayı iç piyasada ciddi fiyat artışları yaşandığı için ihracata kota getirme yetkisi bulunan Ticaret Bakanlığı’nda olumlu bir haber gelmesi ile iç piyasada fiyatların düşeceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum