Bakanlık'tan Belediyelere Riskli Bina Talimatı: 3 Ay İçerisinde Belirlenecek

Bakanlık'tan Belediyelere Riskli Bina Talimatı: 3 Ay İçerisinde Belirlenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye'deki riskli binaların haritasını çıkarmak için çalışma başlattı. İl ve ilçe belediyelerine talimat yollayacak olan bakanlık riskli binaların 3 ay içerisinde tespitini isteyecek.

A+A-

İstanbul Kartal’da çöken bina sonrası gözler riskli binalara çevrildi. 21 kişinin hayatını kaybettiği olay sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı süreci hızlandırmak için harekete geçti.

Bakanlık, ülke genelinde riskli yapıları tespit etmek ve kentsel dönüşümdeki yeni yol haritasını belirlemek için çalışmalara başladı. Edinilen bilgilere göre Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hafta başında 81 ildeki tüm belediyelere talimat mektubu gönderecek.

3 AY SÜRE VERİLECEK

Bakanlık, belediyelerden ilçelerindeki riskli binaları tek tek tespit etmesini talep edecek. Böylece ülke genelindeki tüm ilçeler için bir riskli yapı envanteri oluşturulacak. Bakanlık belediyelere bu çalışma için 3 ay süre tanıyacak. Bu çalışma süresi sonunda dönüşümde öncelikli ilçelerde ortaya çıkacak. En fazla riskli bina barındıran ilçelere kentsel dönüşümde öncelik verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.