Bakan Kurum: Kira Fiyatları Hızlı Bir Şekilde Düşecek!

Bakan Kurum: Kira Fiyatları Hızlı Bir Şekilde Düşecek!

Sosyal konut projesine dair Gaziantep'te katıldığı etkinlikte değerlendirmelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kiraların hızlı bir şekilde düşeceğini söyledi.

A+A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 81 il için müjdelediği konut projesine dair, Şuna inanın, bu kampanya duyurulduğu andan itibaren hem konut fiyatları hem de kiralarda önemli miktarda düşüşler yaşanmaya başladı. İnşallah kısa süre içerisinde zincirleme olarak konut ve kira fiyatları daha da hızlı bir şekilde düşecektir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ağustos ayının başında yaptığı açıklama ile, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlattıklarını ve ilk kez ev sahibi olacakların sabırsızlıkla beklediği projenin hazırlıklarının bitmek üzere olduğunu açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında, "Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak halkımızın sabırsızlıkla beklediği bu projeyle ilgili hazırlıkların artık sonuna gelmek üzereyiz. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına sahip olarak inşa edilmiş konut projeleri ile ev sahibi yapacağız. Her zaman olduğu gibi bu projede de şehit ailelerini, yakınlarını ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel bir yer, kontenjan ayıracağız. Bunun yanı sıra ilk defa evlenen gençlerimiz de bu projede bir kota sahibi olacaklardır" diye konuşmuştu.

BAKAN KURUM MÜJDELERİ SIRALADI

Sosyal konut projesine dair bugün Gaziantep'te katıldığı etkinlikte değerlendirmelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, müjdeleri art arda sıraladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı konut projesi hakkında konuştu. Bakan Kurum, "Şuna inanın ki, bu kampanya duyurulduğu andan itibaren hem konut fiyatları hem de kiralarda önemli miktarda düşüşler başladı. İnşallah kısa süre içinde zincirleme olarak konut ve kira fiyatları daha da hızlı bir şekilde düşecektir" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.