Ataseven Group’un Rüzgar Enerjisi ile Öyküsü

Ataseven Group’un Rüzgar Enerjisi ile Öyküsü

1992 yılında başladığı inşaat sektörüne 2005 yılında enerji sektöründe de faaliyet göstermeye başlayan Ataseven Group’un Rüzgar Enerjisi ile Öyküsü kısa belgeseli 15 Haziran Dünya Rüzgar Gününde yayınlandı.

A+A-

Özellikle rüzgar enerjisi projelerinde yatırım safhasına kadar olan süreçlerde proje araştırma, geliştirme, fizibilite hazırlanması, önlisans ve lisans süreçleri, mühendislik ve müşavirlik hizmetleri, kesin ve projelerinin hazırlanması konularında çalışmalar yapmakta ve aynı zamanda kendi yatırımlarını da hayata geçirmektedir.

Bir türbinin rüzgar ile buluşmasının görselleştirildiği kısa belgesel filminde proje aşamasının zorluklarının anlatılmasının yanı sıra nakliye, inşaat ve montaj aşamalarını da en ince detayına kadar bir solukta izleyebilirsiniz. 

ataseven.jpg

Ataseven Group, her geçen gün kendini geliştirmiş ve artan enerji ihtiyacını karşılamak üzere farklı enerji kaynaklarını kullanarak Türkiye’de 80’in üzerinde proje geliştirmiştir. Kısa filmde bahsi geçen rüzgar enerji santrali İzmir’de yer alan Yahşellires rüzgar enerji santralidir. Yahşellires rüzgar enerji santralinin toplam 21,6 mekanik gücü ve 20,6 MW da elektrik gücü mevcut olup; bir adet türbin 84 metre kule ve 65 metrelik mega kanatlar ile coğrafyasına en uygun türbinlerdir.

Türkiye’de Ataseven Group’a ait toplam 102 MW’lık rüzgar enerji santrali işletmede olup, toplam 159,6 MW’lık enerji santralinin de inşaatı devam etmektedir. Ataseven Group, uzman kadrosuyla ve sahip olduğu tecrübeyle son teknolojileri kullanarak enerjinin her alanında yurtiçi ve yurtdışında proje geliştirmeye devam etmektedir.

Ataseven Group Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Dr. Mustafa Serdar Ataseven ‘Ataseven Group olarak çocuklarımıza, yarınlarımıza temiz bir dünya bırakmak, ülkemize katkı sağlamak, istihdam yaratmak için yenilenebilir enerjiye - rüzgar enerjisine yatırım yapmaya devam edeceğiz.' mesajını da dijital platformlarda yayınlanan kısa filmde verdi. 

Bir rüzgar santralinin inşaatı, nakliyesi ve montajı 6 aydan daha fazla sürdüğünden dolayı da filmin çekimleri zor şartlar altında yaklaşık 1 yılda tamamlandı. “Geçmişimizden Günümüze Ataseven Group’un Rüzgar Enerjisi ile Öyküsü” kısa filminin yönetmeni Ersagun Çelebi “Türkiye’de bu film gibi detaylı bir rüzgar türbini videosunun bir ilk olduğunu ve bu projeyi yönettiğinden dolayı gururlu olduğunu” iletti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.