Aşçıoğlu'ndan Merter ve Sarıyer'e Yeni Proje!

Aşçıoğlu'ndan Merter ve Sarıyer'e Yeni Proje!

Aşçıoğlu İnşaat 2017'de de yeni projelerine devam ediyor. Selenium Retro 9 ile Ataköy'deki büyümesini devam ettiren Aşçıoğlu, Merter ve Sarıyer'de yeni proje yapacak.

A+A-

Selenium markalı lüks konut projeleri geliştiren Aşçıoğlu Grubu, 50’inci yılı olan 2017’de toplam 245 milyon dolar yatırımla Sarıyer, Ataköy ve Merter’de yeni projeler inşa etmeye hazırlanıyor. Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, 2017 hedeflerine ilişkin, “Ataköy’deki büyümemizi Selenium Retro 9 ile devam ettireceğiz. Merter ve Sarıyer’de de birer projeyi hayata geçireceğiz. Tüm bu yatırımlar çerçevesinde 755 kişiye istihdam sağlayacağız. Geçtiğimiz yıl 213 milyon TL ciro elde ettik. Bu yıl da 415 milyon lira ciro elde etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Ataköy’e 325 milyon $

Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, Ataköy projelerine ilişkin detayları paylaştı. Ataköy’e 3 proje ile toplam 325 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ifade eden Aşçıoğlu, şu bilgileri verdi: “Geçtiğimiz yıl 3 blokta 321 birimden oluşan Selenium Ataköy’ü tamamlayarak teslim ettik. Bu projede 20 dairemiz kaldı, taşınmalar devam ediyor. Bu yıl Haziran ayında Selenium Retro’yu teslim edeceğiz. 396 birimin yer aldığı Selenium Retro’da yüzde 85 satışa ulaştık. Önümüzdeki ay Selenium Retro 9’un inşaatına başlayacağız. 356 birimden oluşan projenin yüzde 25’ini opsiyonladık. Böylece Ataköy’de yaklaşık 1.100 birime ulaşarak bölgeye 325 milyon dolar yatıracağız.”

Tamek arsası dönüşüyor

Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu da yeni projelerden söz etti. Aşçıoğlu, Tamek’in Merter’deki arsası için anlaşmaya vardıklarını belirterek, “Bu projemiz ofis ve ticari alanlardan oluşacak. Hatta proje kapsamında üniversite ya da hastane binasına yer vermeyi hedefliyoruz. Son olarak bu yıl Sarıyer’de 20 milyon dolar yatırımla kendi arazimizde lüks konut projesi gerçekleştireceğiz” dedi.

İrfan Aşçıoğlu, Beykoz’da 550 dönümlük büyük bir arsa için görüşmelerinin sürdüğünü, Şişli, Bakırköy, Zeytinburnu sahilde de araştırmalarının sürdüğünü kaydetti.

Dubai’de 21 daire Türkler’e satıldı

Geçtiğimiz yıl Dubai’de inşası başlayan Midtown Selenium byDeyaar projesinde yalnızca Türkler’e satış yaptıklarını ifade eden Cenk Aşçıoğlu, “Burada yüzde 25’lik bir satış başarısı elde ettik. 80 dairemizin 21’inin satışını gerçekleştirdik. Projenin tamamına baktığımızda satışlarımız çok iyi gidiyor” diye konuştu.

Ulaşılabilir konut için seferberlik

Yaşar Aşçıoğlu, İstanbul’daki deprem tehdidine vurgu yaparak, konut stokunun yenilenmesi gerektiğine dikkati çekti. “Biz az kazanmaya razıyız yeter ki stoku yenileyelim” diyen Aşçıoğlu, devletin ucuz arsa sağlaması gerektiğini söyledi. Devletin ucuz arsa sağlaması durumunda kendilerini de lüks konutun dışında ucuz konut yapabileceğinin altını çizen Aşçıoğlu, “Türkiye’de ulaşılabilir konut seferberliğinin başlatılması şart” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.