Arsa Satışında 4 Önemli İpucu

Arsa Satışında 4 Önemli İpucu

Arsa satışı gayrimenkul sektöründe önemli bir yer tutuyor. Gayrimenkul danışmanları arsa satın alarak birikimini değerlendirmek isteyen müşterilere satış yaparken en doğru kararı vermesinde destek veriyor.

A+A-

Satılık arsa almak, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için önemli bir seçenek. Birikimlerini güvence altına almak isteyen ya da başka amaçlarla değerlendirecek olanlar arsa yatırımını tercih ediyor. Alıcı ve satıcıları doğru yönlendiren gayrimenkul danışmanları ise arsa satışında kazanç hedeflerini gerçekleştirebiliyor.

Peki arsa satışında başarılı  olmak isteyen gayrimenkul danışmanları nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte arsa satışı için 4 önemli ipucu…

1- Arsa yatırımı konusunda uzman bir danışman olduğunuzu gösterin

Arsa satın almak isteyenlerin ortak hedefi, bütçesine uygun ve kazanç sağlayacak arsa yatırımı yapmaktır. Alıcılarla iletişime geçtiğinizde öncelikle arsa yatırımının uzun vadede kazanç sağladığını mutlaka belirtin. Hangi bölgelerde bulunan arsaların değerleneceğini, imara uygun olup olmadığını ve portföyünüzdeki satılık arsaların avantajlarını anlatabilirsiniz.

2- Bilgilendirme yapın

Satılık arsanın bulunduğu bölgenin avantajları, değerini belirlemede en önemli etkenlerden biri. Bu nedenle bir arsa satın almayı planlayan müşterilerinize söz konusu arsanın gelecek beş yılda köprü, ana yol gibi ulaşım ve altyapı yatırımlarının yapılacağı bölgelerde olup olmadığı, ne kadar sürede prim yapacağı konusunda bilgilendirebilirsiniz.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün web sitesini ziyaret edip arsanın, ada ve parsel bilgileriyle sorgulama yapıp, müşterilerinize detaylı veriler sunabilirsiniz.

3- İhtiyaca uygun arsayı önerin

Potansiyel müşteriniz arsa alacağı bölgeye karar verdikten sonra aradığı özelliklere uygun seçenekleri sunabilirsiniz. Müşterinizin satın almayı düşündüğü arsanın satış değerini, aynı bölgedeki benzer arsaların fiyatıyla kıyaslayın. En kârlı arsayı bulma noktasında fiyat, özellik, konum gibi verilerle karar verme sürecini kolaylaştırabilirsiniz.

4- Portföyünüzdeki arsaları, potansiyel müşterilerinize gezdirin

Ev satın almak isteyen müşterileriniz; söz konusu gayrimenkulü görmek için sabırsızlanır ancak arsa satışı için bu durum söz konusu olmayabilir. Uzman gayrimenkul danışmanları ise arsa satışı yaparken, müşterilerini gayrimenkulü gezdirmeye ikna eder. Alıcıya; arsa sınırlarını, bulunduğu bölgeyi, çevresindeki koşulları da göstererek satışı hızlandıracağınızdan şüpheniz olmasın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.