Arsa Köylünün Elinden Çıktı, Yatırımcının Eline Geçti!

Arsa Köylünün Elinden Çıktı, Yatırımcının Eline Geçti!

Turyap Alaçatı temsilcisi Murat Şenel Çeşme’de arsa üretilemediği için kalan sınırlı arsanın yatırımcılar arasında el değiştirdiğini belirterek, “ Çeşme’deki arsalar köylünün elinden çıkarak yatırımcının eline düştü” dedi.

A+A-

Çeşme’de gayrimenkul piyasasının her zamankinden daha hareketli olduğunu bekirten Murat Şenel, “Pandemi ve otoyol etkisiyle son 1 yıl içerisinde talep yüzde 100 arttı. Bu talep ev ve arsa fiyatlarına yansıdı. Kiralarda inanılmaz artışlar oldu. Yüksek fiyatlara rağmen Çeşme’de şu anda kiralayacak ev yok” dedi.

ARSA YATIRIMCILAR ARASINDA EL DEĞİŞTİRİYOR

Yeni imalat alanları olmadığı için arsaların çok kıymetlendiğini belirten Şenel şunları dile getirdi, “Arsadaki fiyat artışları yüzünden ev fiyatları çok yükseldi. Arsa üretilemediği için ev fiyatları fiyatlar 2-3 katına çıktı. Çeşme’de arsalar köylünün elinden çıkarak yatırımcının eline geçti. Kalan arsalar yatırımcılar arasında el değiştiriyor. Biz müşterilere arsasını satmasını teklif ediyoruz. ‘ben bu arsayı satınca ne yapacağım’ diyor.”

5 BİN KONUTLUK ALAN İMARA AÇILIYOR

Çeşme’de imara açılacak alanlarla ilgili bilgi veren Şenel, “5 bin konutun üretilebileceği yeni alanlar imara açılacak. Planlama süreci devam ediyor. Musalla Mahallesi ile Şifne ve Alaçatı arasında yer alan Durmuş bölgesinde bazı alanlar imara açılacak. Bu alanlar imara açıldığında Çeşme’nin 10 yıllık arsa ihtiyacını karşılar. Yeni alanların imara açılması ile arsa fiyatlarının geri geleceğini düşünmüyorum. Arsa fiyatlarındaki artış biraz durağanlaşır” ifadelerini kullandı.

YAZ KIŞ YAŞANILABİLECEK KONUTLAR İNŞA EDİLİYOR

Çeşme’ye yerleşenlerin 4 mevsim yaşamı test ettiğini vurgulayan Şenel, “İzmir İstanbul otoyolundan dolayı bu güzergahta yer alan İstanbul, Bursa, Balıkesir, Manisa’dan ciddi talep var. Bursa son dönemlerde Çeşme’ye çok ilgi gösteriyor. İstanbul’dan Çeşme’ye gelip yaz kış yaşamaya başlayanlar var. Haftada 2-3 gün İstanbul’a gidiyorlar. Kışın bile Çeşme’de trafik oluyor artık. Çeşme nüfusu 50 binken kış nüfusu 150-200 binlere dayandı. İnsanlar yaz-kış yaşamayı test ediyorlar. Müteahitler yeni konutları yaz kış yaşanabilecek bir şekilde inşa ediyor. Yerden ısıtma sistemi gelişiyor” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.