Ankara'da 100 Bin Konut Fazlası Var

Ankara'da 100 Bin Konut Fazlası Var

Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş Ankara'da plansız bir şekilde imar alanları açıldığı için 100 binden fazla konut fazlası oluştuğunu söyledi.

A+A-

Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis Toplantısı'na katılan Mansur Yavaş kendisinden önceki yönetimi eleştirerek Ankara'da 25 milyona yakın nüfusun barınmasına yetecek kadar büyüklüğe sahip olan alanın imara açıldığını söyleyerek bu plansız yapılaşma nedeni ile 100 bini geçkin sayıda konut fazlası oluştuğunu dile getirdi. 

25 Milyon Nüfusa Yetecek Kadar Konut Üretilmiş! 

Mansur Yavaş yapmış olduğu açıklamasında "Ankara'nın 2025 yılında öngörülen nüfusunun 8 milyon civarında olacağını belirten Yavaş, "Ankara'da şu anda 25 milyona yetecek kadar alan imara açılmış, 100 binin üzerinde konut fazlası var.

Sanayiye gitmesi gereken paranın çoğunluğu orada gömülü olarak duruyor. Bu bir hataydı. Kolay para kazanmanın cazibesine gidildi ve bu şekilde betonlaşma temin edildi. Halbuki asıl desteklenmesi gereken sizlerdiniz. Bundan sonra inşallah bu açığı kapatacağız" diyerek 100 binin üzerinde konut fazlası olduğunu dile getirdi. 

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda Başkan Yavaş Ankara Havaalanı metrosu inşaatı için kaynak aradıklarını bu konu hakkında Dünya Bankası, Çin ve Japonya ile görüşmelere devam ettiklerini duyurdu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.