Ankara OSB'ye 300 Yeni Fabrika Yapılacak

Ankara OSB'ye 300 Yeni Fabrika Yapılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Ankara OSB'nin büyütülerek 300 yeni fabrikanın daha açılacağını söyledi. Açılacak fabrikalarda 50 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

A+A-

2019 yılında ilk defa Ar-Ge ve girişimcilik alanlarında ödül verilmesini ASO’nun konuya ilişkin farkındalığını göstermesi açısından oldukça anlam taşıdığını söyleyen Varank, ’Buradaki 54 firmanın 30’u yatırım teşviklerimizden faydalanmış. Bu firmaların toplam 8 milyar liralık sabit sermaye yatırımını teşvik belgesine bağlamışız ve 7 bin kişilik ilave istihdam oluşturulmasına katkıda bulunmuşuz. KOSGEB desteklerinden 26 firmamız yararlanırken, 29 işletmemiz de Bakanlığımızca verilen Ar-Ge merkezi belgesine sahip olarak çeşitli avantajlardan faydalanmaya devam ediyor’’ diye konuştu. 

‘’Aramızdaki 11 firma, Ankara Kalkınma Ajansından 3,5 milyon liralık proje desteği almış’’ diye konuşan Varank, şunları söyledi:  ‘’2018 yılı ihracatındaki yüzde 17’lik artış ve Türkiye beşinciliği tesadüf değil. Ne mutlu ki Birinci Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili çok müspet gelişmeler var. Bölgemiz 10 milyon metrekare daha büyüyecek ve bu rakam yaklaşık 300 yeni fabrika ve 50 bin kişilik ilave istihdam demek. Kamulaştırma faaliyetleri bu sene başlıyor, önümüzdeki 2 senede de inşallah yatırımlar başlayacak. Mevcut firmalarımızın 2018 yılını performansına baktığımda 10’dan fazla firmanın 500 milyon lirayı aşan tutarda yeni yatırım yaptığını gördüm, ki bu firmalar güçlü ihracat potansiyeline sahip.”

Bir taraftan üretimin ithal bağımlılığını azaltmak, diğer taraftan da katma değeri yüksek alanlara doğru bir yapısal dönüşümü gerçekleştirmeye odaklandıklarını söyleyen Varank, “Ürünün Ar-Ge’sinden başlayıp ticarileşmesine kadar varan tüm süreçlerini destekleyip, yurt içi katma değeri en yüksek seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Nihai hedefimiz yerlilik bilincini her alanda artırmak” diye konuştu.

Yönetmelik değişikliği yapıp OSB’lerin daha yatırım dostu üretim alanları olmasının önünü açtıklarını söyleyen Varank, ‘’OSB’leri marka oluşturacak cazibe merkezleri haline getirmek ve tam kapasiteyle çalıştırmak adına önemli adımlar atıyoruz. Geçtiğimiz hafta yönetmelik değişikliği yaparak, OSB’lerin daha yatırım dostu üretim alanları olmasının önünü açtık. Yeni düzenlemeyle OSB’lerde arsa tahsisi süreçleri hızlanacak ve tahsis edilmemiş parsellere ilişkin bilgilere eksiksiz ulaşılacak. Böylelikle spekülatif arsa tahsis ve satışının önüne geçmeyi amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.