Ankara Kasaplar Çarşısı, Yeniden İnşa Ediliyor

Ankara Kasaplar Çarşısı, Yeniden İnşa Ediliyor

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde, 3 ay önce çıkan yangınla nedeniyle hasar alan Kasaplar Çarşısı, hazırlanan projeyle yeniden inşa ediliyor. Bakan Murat Kurum, "8 Temmuz itibarıyla inşaat çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

A+A-

Yaşanan yangın nedeniyle kullanılmaz hale gelen Ankara Kasaplar Çarşısı yeniden inşa ediliyor. Demirören Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; inşaat çalışmalarına yönelik açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "8 Temmuz itibarıyla inşaat çalışmaları başlatıldı. 2021 yılı sonunda bitirilmesini hedefliyoruz. Bölgede çalışmalar tüm hızıyla sürüyor" dedi.

Kızılcahamam'daki Kasaplar Çarşısı'nda, 8 Nisan'da meydana gelen yangında 15 iş yeri büyük oranda hasar gördü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kullanılamaz hale gelen Kasaplar Çarşısı'nın yeniden inşası için çalışmalar başladı Bu kapsamda, 9 bin 381 metrekarelik aynı alana kurulacak çarşının projesi hazırlandı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi 28 Haziran'da yapılan çarşının inşaat çalışmaları, 8 Temmuz'da başlatıldı. Yeni çarşı inşaatının bu seneni sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

İnşaat çalışmalarına yönelik açıklama yapan Bakan Kurum, "Kızılcahamam'da yanan Kasaplar Çarşısı'nı en kısa sürede yeniden inşa edeceğimizin ve bu süreçte çarşı esnafımıza, kira ve taşınma yardımı yaparak hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğimizin sözünü vermiştik. Hızla gerçekleştirdiğimiz hasar tespit çalışmalarımızın ardından, yanan çarşının yanında bulunan Manavlar Çarşısı'nı ve şehir merkezindeki otopark sorununu rahatlatacak kapalı otoparkı da projemize dahil ederek, 26,5 milyon TL toplam bedelli prestij projemizi başlattık. Yöresel dokuya uygun şekilde yeniden inşa edilecek olan Kasaplar ve Manavlar Çarşısı esnafına yapılan yardımlar da tüm hızıyla devam ediyor. 2021 yılı sonunda bitirilmesini hedefliyoruz. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tüm detaylarıyla karşılayacak projelerimiz ile Kızılcahamam'a değer katacağız"

Kira yardımı yapıldı

Ek olarak yağının ardından işyerlerini tahliye eden esnafa 15 bin TL taşınma yardımı yapılırken, aylık 3 bin TL de kira yardımı yapıldı. Kira yardımları 8 ay boyunca devam edecek. Bugüne kadar Kasaplar ve Manavlar Çarşısı için planlanan toplam 405 bin TL'lik taşınma yardımının 360 bin TL'lik kısmı, Kızılcahamam Belediyesi'ne yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.