Ankapark Yeniden Açılıyor

Ankapark Yeniden Açılıyor

Geçtiğimiz yıl açılışı yapılan ancak işletmeci firmanın mali sıkıntıları yüzünden kapısına kilit vurulan Ankapark'ın işletmesi ECS Stil Tekstil firmasına devredildi. Ankapark'ı 28 yıl işletecek olan firma Ankapark'ı yakın zamanda açacak

A+A-

Ankara Ankapark, işletmecisi GBM Ticaret-Çelik Ortak Girişim Grubu’nun borçları sebebiyle Bursa merkezli ECS Stil Tekstil firmasına devredildi. Yeni işletmeci, kısa zaman önce kapısına kilit vurulan Ankapark'ı 28 yıl işletecek.

MEVCUT SIKINTILARI AŞTIK

ECS Stil Tekstil’in Başkanı Şükrü Sevimli, revizyon ve tadilat çalışmalardan sonra parkın nisan ayının başında yeniden kapılarını açacağını dile getirdi. Parkın biriken elektrik borcunun ödendiğini ve alacaklarını alamayan işçilerin yüzde 70’ine gerekli ödemelerin yapıldığını söyleyen Sevimli, şöyle konuştu:

“Enerjiyle alakalı bir takım sıkıntılar vardı, onları aştık. Firmaların ödemeleri vardı, onları gerçekleştirdik. İşçilerin birikmiş alacaklarının yüzde 75’ini ödedik. Nasip olursa önümüzdeki hafta geri kalanları komple ödeyeceğiz. Bir sıkıntımız yok şu anda. Binaların tadilatları ve oyuncakların revizyonları yapılıyor. Bunlar bittiği zaman, bizim öngörümüz önümüzdeki nisan ayının ilk haftasında açılışını yapacağız. Burası Ankara’ya mâl olmuş bir yatırım. Çok masraf yapıldı, milli bir servet olarak baktık. Bu iş ticaretten ziyade, heba olmaması adına ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Haftada bir gün halk günü olarak müşterilerimizi ağırlayacağız. Şehit aileleri, LÖSEV, Çocuk Esirgeme Kurumu gibi kurumlardan gelecek çocukları da ücretsiz misafir edeceğiz.” 

GEÇEN SENE HİZMETE GİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 20 Mart 2019 tarihindeAnkapark’ı hizmete açmıştı. Zamanla rağbetin azaldığı tema park, çalışmayan oyuncaklar ve işçilerin para alamadığı gerekçesiyle yaptıkları eylemlerle gündeme geldi. Kısa bir zaman önce Başkent Elektrik, ödenmeyen borçlar sebebiyle parkın elektriğini kesmişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark’ın başkent belediyesine maliyetinin 750 milyon dolar olduğu belirtmiş ve “Bu para, belediyenin ailelere yaptığı yardımı 30 yıl boyunca karşılardı” demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum