Altan Elmas: Yıl sonuna kadar 1.4 Milyon Konut Satılacak!

Altan Elmas: Yıl sonuna kadar 1.4 Milyon Konut Satılacak!

Konut satışlarında yılın ilk 4 ayında yüzde 7.5 artış olduğuna dikkat çeken Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Böyle giderse yıl sonunda 1.4 milyon konut satışına ulaşırız" dedi.

A+A-

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut sektörünün geçen yılı 1 milyon 342 bin konut satışıyla kapattığını söyledi. Bu yılın 4 ayında konut satışlarında artış kaydettiklerini bildiren Elmas, "Bu yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 civarında büyüme oldu. Bu çok iyi bir rakam. Bu yüzde 7,5'lik büyümeyi yılın sonuna kadar muhafaza edebilirsek yılın sonunda 1 milyon 450 bin konut satış rakamına erişmiş oluruz. Bu da yeni bir rekor kırılması anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

DÜŞÜK FAİZ ETKİLİ OLDU

"Şu anda bankaların uyguladığı konut kredi faizleri 0,90'lar seviyelerinde gidiyor. Bunun yıl sonuna kadar devam etmesini talep ediyoruz. Devam ederse biz de üretimlerimize aynı şekilde devam edeceğiz.Kampanyalar ve teşvik edici uygulamalarla pazarımızı büyütmeye gayret edeceğiz" diye konuştu. Faizden taraf olmadıklarını dile getiren Elmas, insanların konuta, otomobile ve ihtiyaçlarına, yatırımcıların da sermayeye erişimi açısından, faizin sıfır olmasını her zaman desteklediklerini aktardı.Kredi faiz oranlarının mümkün olan en düşük seviyede tutularak insanların konuta erişebilmesini arzuladıklarını ifade eden Altan Elmas:

MALİYETLER DÜŞÜRÜLMELİ

“İnsanların konut ihtiyacı var ama büyük kısmı konuta erişemiyor. Bunun için maliyetleri kontrol altına almak lazım. Arsa maliyetlerinin makul seviyelerde olması lazım. Bir de uzun vadeye yayılması lazım" dedi.

Kentsel dönüşüm hızlanacak 

Şu anki faiz oranlarıyla 10 yıl vadeli konut alımının makul olduğuna dikkat çeken Elmas, “10 yılın üzerindeki krediler çok makul olmuyor. Bunu 20 yıl değilse bile 15 yıla çıkarabilsek biraz da 0,50'lere çekebilsek güzel olur. Kredi oranlarını 0,50 ve altına çekebilirsek o zaman çok daha büyük bir kesimi konut edinebilir hale getireceğiz." Altan Elmas, kentsel dönüşümün hızlanacağını, bu anlamda önlerinde yapacakları çok iş olduğunu sözlerine ekledi.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.