Alsancak'taki Arsaların Parselasyon Planı Yapıldı! Yeni Gökdelenler Geliyor

Alsancak'taki Arsaların Parselasyon Planı Yapıldı! Yeni Gökdelenler Geliyor

Konak Alsancak'ta yer alan 4,5 hektarlık arazinin parselasyon planları yapıldı. Yeni kent merkezi sınırları içerisinde kalan arsalarda gökdelen yapılmasının önü açıldı

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümen’i, İzmir Yeni kent Merkezi bölgesinde kalan değerli taşınmazlara ilişkin önemli bir kararı onayladı. Alsancak’taki Umurbey ve Ege mahallelerinde kalan 17 parsele ait Konak Belediyesi tarafından düzenlenen parselasyon planı ve dağıtım cetvelleri, Büyükşehir Encümeni’nden geçti.

DOP KESİNTİLERİ YAPILDI

Onayla birlikte Alsancak Stadı'nın yanı başında yer alan ve yaklaşık 4,5 buçuk hektar büyüklüğündeki alanın düzenleme ortaklık payı (DOP) kesintileri yapılarak yeni yapı adaları oluşturuldu.

alsancak-arsa.jpg

İZMİR YENİ KENT MERKEZİ’NDE

Parselasyon planlarının yapıldığı bölge yüksek katlı ticaret, turizm ve konut yapı izni olan İzmir Yeni kent Merkezi Nazım İmar Planı sınırlarında yer alıyor. Parselasyon planları ile birlikte bu alanda da yeni gökdelenlerin dikilmesinin önü açıldı.

Encümen’in kabul ettiği gündem maddesi şu şekilde:

İzmir İli, Konak İlçesi, Ege ( Eski Kuruçay) Mahallesi 278 pafta 1384 ada 17 no.lu ile Umurbey Mahallesi 280 pafta 1446 ada 1, 2, 3 no.lu, 1447 ada 10, 11, 12 no.lu ve 1448 ada 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 13 no.lu parselleri kapsayan alanda, 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesi ve bu maddenin uygulama yönetmeliğine göre düzenlenen Konak Belediyesi Encümeninin 03/03/2022 tarihli ve 439 sayılı Kararı ile onaylanan 1152 no.lu parselasyon planı ve dağıtım cetvellerinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7/1-b maddesine istinaden onaylanması ve 3194 sayılı İmar Kanununun 19. maddesine göre işlem yapılmak üzere Konak Belediyesine gönderilmesi hk. Aynen Kabulüne.

ECZABAŞI AİLESİ’NE AİT TAŞINMAZ

Planlama alanında ise dikkat çeken isimlere ait taşınmazlar bulunuyor. Bunlardan biri Eczabaşı Holding’in sahipleri arasında yer alan Filiz Ezcacıbaşı Serper. Ezcacıbaşı Serper’in 6 bin 482 metrekare büyüklüğünde taşınmazı var.

KİRA REKORTMENİNİN KIZI

Yine bu bölgede 2000’li yılların başında Türkiye’nin kira rekortmeni olan gayrimenkul zengini merhum Ayla Ökmen’in kızı ve tek varisi Çiğdem Ökmen’e ait yaklaşık 13 bin 500 metrekare büyüklüğünde 6 parseli bulunuyor.

DEMİRÖREN’E AİT PARSEL

Demirören Holding bünyesindeki Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi’nin de bu bölgede 3 bin 215 metrekare büyüklüğünde parseli bulunuyor. Parselde DHA bünyesindeki gazetelerin bulunduğu bir bina da yer alıyor.

MALİYE'YE AİT ARSALAR

Bu isimlerin dışında bölgede Maliye’ye ait parseller de bulunuyor. Yine plan değişikliği ile birlikte bu parsellerin satışının da önü açılmış oldu. Bu parsellerde ise Konak Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve bir ilkokul da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.