Alsancak Stadı Yeni İmar Planı Mecliste Onaylandı

Alsancak Stadı Yeni İmar Planı Mecliste Onaylandı

Konak Belediyesi tarafından onaylanarak Büyükşehir’e sevk edilen Alsancak stadı 1/1000’lik imar plan değişikliği olağanüstü meclis toplantısında oybirliği ile kabul edildi. Meclis tarafından onaylanan yeni imar planı İzmir 1 numaralı tabiat koruma kurulun

A+A-

Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nun acil çağrısıyla olağanüstü meclis toplantıda gündeme gelen imar değişiklik planı değişikliğine yönelik önerge imar komisyonuna havale edildi. Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu komisyonların kararı görüşmesi için 10 dakika süre verdi. Komisyonda görüşülen gündem maddesi meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Meclisin aldığı karar koruma kuruluna sunulacak. Koruma kurulunun olumlu karar vermesi sonucu 14 Kasımda yapılacak olağan meclis toplantısı ile kesin olarak onaylanarak yürürlüğe girecek.

Önerge ile ilgili söz alan Ak Parti grup başkanvekili Bilal Doğan, “Örnek bir kararın altına imza atarak yapılacak olan stadın önünü açacağız. Tesis çıkmazı vardı. Keşke yerel yönetim ve hükümet arasındaki işbirliği daha önce olsaydı. Karşıyaka ve Karşıyaka stadı konusunda işbirliği yapabilseydik” dedi.

Bilal Doğan sözünü bitirmeden CHP’li meclis üyeleri olağanüstü meclislerde yönetmenlik gereği dilek ve temenni konuşması olmayacağını belirterek Doğan’ın konuşmasını bitirmesini istedi. Ak Parti ve CHP’liler arasında kısa süreli tartışma çıktı. Bilal Doğan Karşıyaka ve Göztepe statları ile ilgili konuşmayacağını, Alsancak stadı ile ilgili konuşacağını belirterek konuşamaya devam etti.

Bilal Doğan, “Gençlik ve Spor bakanlığımız 18.11 2016 tarihinde yer tahsisi talebinde bulunmasına rağmen neden 13 ay geciktirdiniz. Neden bakanlığa proje şatı getirdiniz” diye sordu.

Bilal Doğan’ın eleştirilerine kızan Kocaoğlu, “Yalan yanlış deyimler kullanıyorsunuz. Bu meclisi polemiklerle geriyorsunuz.  Göztepe’de 1426, Karşıyaka’da 2750, Alsancak’ta 4239 metrekare arsa stat yapması için bakanlığa tahsis edilmiş ancak bakanlık plan yapıp getirmemiş" dedi.

ÖRNEKKÖY’ÜN SUYU MU ÇIKTI?

Ak Parti meclis üyesi Çağlar Haspolat, “Hem Ak Parti’nin hem de CHP’nin seçim beyannamesinde stat vardı. İzmir’in hem kuzeyine hem de güneyinde birer stat yapacağız dedik. Ben sadece belediyeyi değil kendi hükümetimi de eleştiriyorum. Hala bu statları yapamadık. Bu statları Menemen ve mendereste yapalım” dedi.  

Aziz Kocaoğlu “Örnekköy’ün suyu mu çıktı.  Neden Örnekköy’e yapmayalım diyerek Haspolat’a tepki gösterdi.  

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.