Aktepe-Emrez, Örnekköy ve Uzundere Kentsel Dönüşüm İhaleleri Sonuçlandı

Aktepe-Emrez, Örnekköy ve Uzundere Kentsel Dönüşüm İhaleleri Sonuçlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aktepe-Emrez, Örnekköy 2. etap ve Uzundere 3. etap ihaleleri hiçbir inşaat firmasının teklif vermemesinden dolayı iptal edildi.

A+A-

9 Mayıs tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Encümeni tarafından gerçekleştirilen Uzundere 3. Etap ile Örnekköy 2. Etap kentsel dönüşüm projeleri, yasal süresi içinde teklif veren firma olmadığı için iptal edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir hayal kırıklığı da Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm ihalesinde yaşadı. Uzundere ve Örnekköy kentsel dönüşüm ihalelerinden 13 gün sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi encümeni tarafından 23 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen 3. büyük kentsel dönüşüm ihalesi de ilgi görmedi.

İhale ilanında belirtilen gün ve saatte hiçbir firma teklif vermeyince 207 milyon 757 bin 173 TL muhammen bedelle ihale edilen Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi iptal edildi. Üç proje için ilerleyen zamanlarda yeni ihale tarihleri açıklanacak. 

6 KEZ İHALEYE ÇIKTI AMA...


İzmir Büyükşehir, daha önce de Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için 6 kez ihaleye çıkmış her seferinde de teklif veren firma olmadığı için ihale iptal edilmek zorunda kalınmıştı. 27 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen son ihaleye de teklif gelmediği için iptal edilmek durumunda kalınmıştı.

İŞTE YAPILAMAYAN PROJELER;

 AKTEPE EMREZ

Gaziemir Aktepe ve Emrez Kentsel Dönüşüm projesi, 1 milyon 220 bin metrekare üzerinde hayata geçirilecekti. Alanda yaklaşık  1.836 yapı, 4 bin 966 bağımsız birimde 2 bin 820 hak sahibi bulunuyordu. Eğer her şey yolunda gitseydi proje kapsamında 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak farklı büyüklüklerde daireler inşa edilecekti.

ÖRNEKKÖY

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de hayata geçirmeyi planladığı 2. Etap kentsel dönüşüm projesi 580 konut 11 işyerini kapsıyordu. Anahtar teslimi inşaat yapımı işi için tahmini bedeli 201 milyon 540 bin 794 lira 83 kuruş olarak belirlenen projenin 24 ayda tamamlanması planlandı. 19 etap halinde gerçekleştirilmesi öngörülen projede 1-13. etap aralığındaki bölgelerde konut blokları bulunacaktı.

UZUNDERE

Uzundere 3. Etap Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapımı işi için tahmini bedel 238 milyon 274 bin TL olarak belirlenmişti. 2020'de tamamlanması planlanan dev projede ev ve işyerlerinin 900 günde tamamlanması planlanıyordu. Her şey yolunda gitseydi 12 blok, 385 konut, 20 konut altı ticaret ve 31 ticaret, 78 ofis ve 120 odalı otelin inşaat çalışmaları önümüzdeki haftalarda başlayacaktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.