Akkuyu'nun Üçüncü Güç Ünitesi İçin İnşaat Ruhsatı Süreci Başladı

Akkuyu'nun Üçüncü Güç Ünitesi İçin İnşaat Ruhsatı Süreci Başladı

Nisan 2018'de temeli atılan Akkuyu nükleer güç santralinde inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Akkuyu Nükleer A.Ş üçüncü güç ünitesinin inşaat ruhsatını almak için evrak toplamaya başladı.

A+A-

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom'dan yapılan açıklamaya göre Akkuyu Nükleer A.Ş., üçüncü güç ünitesi için inşaat ruhsatı almak amacıyla evrak hazırlama sürecine başladı.

 

Açıklamada sözlerine yer verilen Rusatom Energy International Genel Müdür Yardımcısı Anton Dedusenko, "Şu anda, santralin N1 güç ünitesindeki reaktörün temel plakasının yapımını tamamlıyoruz, reaktör binasının dış çevre duvarlarının inşaatına başlamaya hazırlanıyoruz, buna paralel olarak yardımcı reaktör binası ve rezerv kontrol binası için beton temeller oluşturuyoruz. İkinci güç ünitesinde de çalışmalar sürüyor. Özellikle, 2018 yılında sonbahar sonunda, N2 güç ünitesinin yapımı için sınırlı izin alındı. Bu sahada etüt çalışmaları yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Bir sonraki aşamada N2 güç ünitesi için inşaat ruhsatını alarak temel plakasının yapımına başlamayı planladıklarını anlatan Dedusenko, "Buna paralel olarak N3 güç ünitesiyle ilgili inşaat ruhsatı almak için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na başvurmak üzere gerekli evrakları hazırlıyoruz" dedi.

Akkuyu projesindeki takvimin çok yoğun olduğunun da altını çizen Dedusenko, güç ünitelerini birer yıl arayla işletmeyi almayı planladıklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.