Ahmet Arslan: Türk Müteahhitler Dünyaya Patronluk Yapıyor

Ahmet Arslan: Türk Müteahhitler Dünyaya Patronluk Yapıyor

Türk müteahhitlerin dünyaya patronluk yaptığını söyleyen Ulaştırma Denizclik ve Haberleşme bakanı Ahmet Arslan, "Kanal İstanbul projesi müteahhitlik sektörünün Türk mühendislik sektörünün pik noktası, en üst seviyesi olacak. " dedi.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin bir çok yerinde projelerin yüzyıllardır yapılmasının hayal edildiğini, Ak Parti hükümetleri döneminde bir çok projenin gerçeğe dönüştüğünü belirtti.

Arslan, "Kanal İstanbul müteahhitlik sektörünün Türk mühendislik sektörünün pik noktası, en üst seviyesi olacak. İnşallah sıra ona geliyor. Türkiye yerinde durmuyor. Türkiye kabuğuna sığmıyor." diye konuştu.

İnsanların, artık Türkiye'de hayallerin gerçeğe dönüştüğünü gördüğünü ifade eden Arslan, yüzyıllık hayal olan, Türkiye'nin 2 bin 600 rakımlı geçit vermeyen Ovit Dağı'nın gerçeğe dönüşeceğini, kışında insanlara hizmet vereceğini söyledi.

"DÜNYANIN EN UZUN ÜÇÜNCÜ TÜNELİ OVİT TÜNELİ"

Arslan, Ovit Tüneli'nin özellikle Karadeniz'deki potansiyeli İç Anadolu'ya, oradan Akdeniz'e, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlama şansı olduğuna değinerek, "Dünyanın en uzun çift tüp üçüncü tüneli. Birincisi Çin'de, ikincisi yine Türkiye'de yapımı devam eden Zigana Tüneli ve üçüncüsü Ovit Tüneli. 12 bin 600 metre tünel uzunluğu, bin 400 metre de çığ tüneli ile birlikte 14 kilometrelik bir tünel hizmete girecek." diye konuştu.

"BAKÜ- TİFLİS- KARS DEMİRYOLU PROJESİ ÖNEMLİ"

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin Türkiye için çok önemli olduğuna dikkati çeken Ahmet Arslan, "Sadece ülkemiz için değil, Londra'yı Pekin'e bağlaması ve İpek Yolunu canlandırması adına çok önemli bir proje. Bu sene inşallah sonbaharda Gürcistan tarafının da bitmesiyle hizmete sunmuş olacağız. Bu da ülkemizin büyük projelerinin birinin daha bitmesi ve insanımızın hizmetine girmesi anlamına geliyor."

Türk firmalarının önünün kesilme gayretlerinin devam ettiğinin altını çizen Arslan, "Sebebi, geçmiş yıllarda biz yurt dışında işler yapıyorduk ama sadece bina inşaatı yapıyorduk. Zorluk derecesi yüksek ulaştırma projeleri yapmıyorduk ve ülkemizde yaptığımız projeleri de yurt dışındaki büyük firmalara veriyorduk. Bizim firmalarımız onların taşeronluğunu yapıyordu. Ancak ülkemiz son 15 yılda yaptığı atılımla, açılımla, ulaştırma projelerinde katettiği mesafe ile artık dünya çapında büyük projeler yapabilen Türk müteahhitleri, Türk yüklenicileri ortaya çıkardı. Bunlar Türkiye'deki büyük projeleri yaptıkları gibi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde, Osman Gazi Köprüsü'nde dünyaya patronluk yapar hale geldi. Dünyanın büyük firmaları onlara taşeronluk yapar hale geldi." diye konuştu.

Arslan: Türk müteahhitleri dünyaya patronluk yapıyor

"SIRA KANAL İSTANBUL'A GELİYOR"

Bakan Arslan, İstanbul, Türkiye ve dünya için artık en büyük projenin Kanal İstanbul olduğunu belirterek, "Kanal İstanbul müteahhitlik sektörünün Türk mühendislik sektörünün pik noktası, en üst seviyesi olacak. İnşallah sıra ona geliyor. Türkiye yerinde durmuyor. Türkiye kabuğuna sığmıyor." ifadesini kullandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.