Ağaoğlu Bodrum'da 1 Milyar Dolarlık Projeye Başlıyor

Ağaoğlu Bodrum'da 1 Milyar Dolarlık Projeye Başlıyor

Ağaoğlu İnşaat, 10 yıl önce satın aldığı 10 bin dönümlük Bodrum arazisinde yeni projeye başlıyor. Etaplar halinde hayata geçirilecek projenin toplam yatırım değeri 1 milyar dolar olarak açıklandı.

A+A-

Ağaoğlu, 15 yıl önce satın aldığı 10 bin dönümlük Bodrum arazisinde proje geliştirmeye karar verdi. 1 milyar dolarlık yatırımla etaplar halinde inşa edilecek proje, orta gelir grubuna hitap edecek.

Kurulduğu 1981'den beri toplam 35 binin üzerinde konutun teslimini gerçekleştiren Ağaoğlu Şirketler Grubu, 15 yıldan beri stoklarında bekleyen 10 bin dönümlük Bodrum arazisine proje yapma kararı aldı.

Etaplar halinde inşa edilecek proje 1 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçecek. Yeni projeleriyle ilgili konuşan Ağaoğlu CEO’su Burak Kutluğ, “Milas-Bodrum Havalimanı’na 5 dakika mesafede, 10 bin dönümlük bir arazi yatırımımız var. Buna tek başına bir konut projesi demek çok doğru değil. Benzeri olacağını sanmıyorum. Yeni bir şehir anlayışında Türkiye’ye yakışır, Ege’nin eşsiz doğasına ve tarihine uygun yeşil, sürdürülebilir, 12 ay yaşayan ve yaşanabilir bir proje yaratmaya çalışıyoruz” dedi. Kutluğ, proje konusunda bir yandan finansmanla ilgili uluslararası yatırımcılarla ve finansörlerle görüşmeye devam ederken, bir yandan da yabancı, yerli birçok danışman ve mimarla birlikte projeyi ve müşteri kitlesinin beklentilerini tanımlama için çalışmalarda bulunduklarını açıkladı. 

agaoglu-bodrum.png

Projeyle ilgili yakın zamanda müjde vermeyi planladıklarını vurgulayan Burak Kutluğ, “Projede 5 milyon adedi aşan büyük bir sera ve bitki stokumuz var. Golf sahaları için barajı dahil yaptık. Etaplar halinde yapacağımız proje tamamlandığında 1 milyar dolar yatırım yapmış olacağız” şeklinde konuştu.

Hedef orta gelirli grup

Birkaç yıldan beri Ege’ye doğru bir hareket gözlemlediklerinden bahseden Kutluğ, özellikle pandemi sonrası müşterilerinden çığ gibi büyüyen bir baskı gördüklerini ifade etti. Kutluğ şunları söyledi: “Zaten yavaş şehir denilen bir trend vardı. Salgın sonrası kısmi izolasyon ve doğayla barışma gibi ek beklentiler eklendi. Şu anda çalıştığımız proje aslında bir arayışın sonucu olacak. Türkiye’nin bugüne kadarki en kapsamlı geliştirmesi üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.” Projede hedeflerinin orta gelir grubu olduğundan bahseden Kutluğ, “Bunun yanı sıra yine A ve A plus hedef kitlesine hitap eden golf sporunu da bu projemize entegre ederek B grubunun sporu haline getirmeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

İstanbul’da 12 villayı satışa sundu

Burak Kutluğ, İstanbul’da pandemi döneminde yükselen az katlı bahçeli ev talebini karşılamak için daha önceleri kendi gayrimenkul portföylerine sakladıkları Çekmeköy’de bulunan My Roseville projelerinde yer alan 12 villayı yeniden satışa çıkardıklarını belirtti. “Peyzajı, konumu ve geniş alanlarıyla müstakil ev konseptinde bir proje olan My Roseville’de yeşil alana ayrılan bölüm yüzde 83 oranında” diye konuşan Kutluğ, “Teslime hazır bu projemizde 27 adet müstakil villa bulunuyordu. 15 adet villanın satışı çok özel müşterilerimize yapıldı. Bu projede şu an satışı gerçekleştirilecek 12 adet villamız var” dedi..

Çekmeköy Park Projesi 2021'de teslim ediliyor

Hem pandemi hem de düşen faiz oranlarıyla beraber konuta tekrar erişilebilirliğinin sağlanmasının sektöre iyi geldiğini söyleyen Burak Kutluğ, “Pandemi sonrasında ev, sadece akşamları toplanılan değil, aynı zamanda tüm günü ailece geçirmek zorunda olduğumuz ve birçok kişi için iş rutinlerini de yürütmek zorunda olduğu bir alan olarak tekrar tanımlanıyor. Diyebilirim ki kat planları, daire yerleşimleri ve balkonlar yeni ev anlayışının olmazsa olmazı. Bu kapsamda 2021 sonunda teslim edeceğimiz Çekmeköy Park projemiz öne çıkıyor. Toplam 738 konut ve 30 bin metrekarenin üzerinde ticari alandan oluşan projemizdeki konutlara talep son dönemde katlandı” dedi. Kutluğ, tüm evlerin balkonlu ve ebeveyn banyolu olduğu projenin tamamlandığında 1,2 milyar TL değerine ulaşacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.