81 İle 81 Milyon Metrekare Millet Bahçesi

81 İle 81 Milyon Metrekare Millet Bahçesi

Malatya Millet Bahçesi projesinin şantiyesini denetleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 2023 yılına kadar 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

A+A-

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, beraberinde Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Hakan Kahtalı, Bülent Tüfenkci ve Ahmet Çakır ile Battalgazi ilçesinde inşaatı devam eden Malatya Millet Bahçesi inşaatını denetledi.

Bakan Murat Kurum, burada yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm anlayışıyla 81 kentte çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Bu kapsamda Malatya, Elazığ, İstanbul, Ankara'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının kendileri için önem arz ettiğini söyleyen Bakan Murat Kurum, "İnşallah bunları söz verdiğimiz şekliyle vatandaşlarımızı sağlam, güvenli konutlarda oturana dek tüm belediye başkanlarımızla milletvekillerimizle valilerimizle bu süreci yürütüyor olacağız." diye konuştu.

Bakan Murat Kurum, 81 şehirde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Her ilimize en az bir millet bahçesi kazandıralım' şeklinde talimatları oldu. Biz de o talimatları alır almaz çalışmalarımızı 81 ilimizde hızlı bir şekilde başlattık. Bu çerçevede şu ana kadar 71 ilde 44 milyon metrekarelik alanda 204 millet bahçesi yapımını yürütüyoruz. Buna ilişkin çalışmalarımızda 22 millet bahçesini tamamladık, kalan millet bahçeleri de proje ve yapım aşamasında. İnşallah 81 ilimize 2023'e giden yolda 81 milyon metrekare millet bahçesini yapıyor olacağız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.