60 Bin Şantiyede Boykot!

60 Bin Şantiyede Boykot!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), önceki gün çimento faaliyetlerine karşı iş bırakma eylemine başladı. Şantiyelerin Boykot kararı 24 Eylül'e kadar devam edecek ve bu boykot kapsamında 60 bin şantiye de inşaat durdurma kararını sürdürecek.

A+A-

Türkiye'de 60 bin şantiyede faaliyetler durdu. Hürriyet'ten Gülsitan Alagöz'ün haberine göre; Çimentoya yapılan zamların enflasyon ve döviz kurundaki dalgalanmanın çok üstünde olduğunu söyleyen İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, “2 Eylül’de yaptığımız toplantı ile boykot kararımızı açıklamıştık, 9 Eylül itibarıyla da başladık. 40’ın üzerinde dernek eyleme katıldı. Üyelerimizin yaklaşık 100 bin şantiyesi var ve 60 bininde iş durdu” dedi. Fiyatlarda bir azalma olmaması durumunda yeni boykot kararlarının alınabileceğini dile getiren Tellioğlu, “Geçen yıl 150 lira olan çimentonun ton fiyatı 400-450 liraya geldi. Sektör olarak beklentimiz bunun 280-300 lira civarında olması.

Fiyatlardaki bu kabul edilemez artışın nedeni ihracat değil. Bugün çimento üreticileri iç piyasaya pahalı ürün vermek için üretim kapasitelerini tam olarak kullanmıyorlar” şeklinde konuştu. Tellioğlu, meydana gelen yüksek zamların, vatandaşı, kentsel dönüşümü, ucuza konut ulaşmasını istihdamı olumsuz etkilediğini söyledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.