500'den Fazla Büyük Otel İmar Barışı'ndan Faydalandı

500'den Fazla Büyük Otel İmar Barışı'ndan Faydalandı

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin Türkiye'deki 500'den fazla büyük otel imar barışı başvurusu yaparak yapı kayıt belgesi aldığını söyledi.

A+A-

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin yürüttüğü çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan TTYD Başkanı Oya Narin, imar affı, tahsis süresinin uzatılması, turizm tanıtma fonu gibi gündeme dair konuları da masaya yatırdı.

500 OTEL BARIŞTAN FAYDALANDI

Turizmci için geçen yılın en önemli başlıkları imar barışı ve tahsis sürelerinin uzatımıydı. Bu alanda yatırımlar nasıl şekilleniyor?

İmar barışı ve tahsis sürelerinin uzatılması, bizim uzun zamandır beklediğimiz ancak ikisi birden olmaz herhalde dediğimiz iki konuydu. Hükümetimiz çok güçlü adımlar attı ve bizi çok rahatlattı. Tahsis süresinin uzatımı için 300'ün üzerinde otel başvuruda bulundu. Ortalama 800 yataklı oteller, yaklaşık 20 yıl daha süre uzatımı planlıyor. Süre uzatım bedeli olarak yaklaşık 2.8 milyar TL'lik ödemenin yapılacağını öngörüyoruz. Bu tesislerin 20'sinin yıkılıp yeniden yapıldığı düşünüldüğünde 5 milyar TL'lik bir yatırım hacmi oluşur. Yenileme yatırımı için de 5 milyar TL harcanır. Bunda kiralama bedelleri dahil değil. Yani yenileme, yıkıp yapma ve süre uzatımı için 5 yılda 13 milyar TL'lik yatırım yapılacağını düşünüyoruz.

İmar barışına kaç otel başvuru yaptı?

İmar barışından da 500'ün üzerinde büyük otel faydalandı. 6 aylık ilave süre verildi, başvurular devam ediyor. Her iki adım da hem bizim elimizi rahatlattı hem de yabancı yatırımcı ilgisini artırdı.

Not: Fotoğraf temsilidir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.