3,8 Milyarlık 2 Dev Proje Yeniden Davalık Oluyor

3,8 Milyarlık 2 Dev Proje Yeniden Davalık Oluyor

ŞPO İzmir Şubesi Alsancak Limanı arkasında bulunan 140 bin metrekarelik Tariş arazilerinin imar planlarının iptali için yeniden dava açmaya hazırlanıyor. Arazide 3 milyar 872 milyon TL yatırımla Allsancak ve Evora İzmir projeleri hayata geçiriliyor.

A+A-

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Allsancak ve Evora İzmir projelerinin hayata geçirildiği Alsancak'taki 140 bin metrekarelik arazilerin imar planlarının iptali için ikinci kez dava açmaya hazırlanıyor.

Tariş'e ait olan söz konusu araziler 3 yıl önce Emlak Konut ile imzalanan protokol kapsamında hasılat paylaşımlı gelir modeliyle ihaleye sunulmuştu. Emlak konut GYO arazilerin imar planlarını hazırlayarak ticaret-turizm-konut alanı olarak 2 etapte ihaleye çıkarmıştı. 

Emlak Konut 1. etap ihalesini 1 milyar 672 milyon TL hasılat geliri teklifi ile Teknik Yapı kazandı. Teknik Yapı daha sonra Halk GYO'yu projeye ortak ederek Evora İzmir projesine başladı. Projede 1.022 konut ticari üniteler ve 121 odalı otel yer alıyor.

Emlak Konut Alsancak 2. Etap ihalesini ise Pekintaş Yapı-Burakcan İnşaat iş ortaklığı kazandı. 2 milyar 200 milyon TL hasılat garantisi veren inşaat firmaları Allsancak projesini haziran ayında satışa çıkardı. Proje kapsamında 1.069 konut ve 35 ticari alan inşa edilecek.

DAVA GEREKÇESİ 

Odalar dava açma gerekçesi olarak, onaylanan planlarda yapılan nüfus artışı olmasına karşın sosyal donatı alanının azaldığına, inşaat alanının arttırıldığına dikkat çekildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 14 Ekim 2016 tarihinde onayladığı Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi Uygulama İmar Planı plan notlarında turizm-ticaret-kültür tanımında konut kullanım oranının yapı inşaat alanının üçte birinden fazla olmayacağı kabul edilmiş olduğu vurgulanırken inşaat alanının yüzde 40'ına kadar konut yapılabilmesine olanak tanınmasının mevzuata aykırı olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.