3 Banka Konut Kredisi Faizlerini Düşürdü

3 Banka Konut Kredisi Faizlerini Düşürdü

Kredi faiz oranları Ocak ayında da tüm hızıyla düşmeye devam ediyor. Ocak ayı sonunda üç banka daha konut kredisi faiz indirimi gerçekleştirdi. Konut için en uygun kredi faiz oranları ne kadar oldu?

A+A-

Bankaların kredi faiz oranlarındaki indirimler yaklaşık altı aydır hız kesmeden devam ediyor. Merkez Bankası’nın Ocak ayında da faiz indirimine devam etmesi ile düşünü sürdürmeye devam eden faiz oranları son yılların en düşük seviyesine geriledi. 

Yeni yılda belirgin olarak hissedilen toparlanma ve ekonomiye olan güvenin artması ile paralel olarak ilerleyen tüketimdeki yükseliş konut konut kredisi faizlerinin de düşmesi ile konut satışlarına net olarak yansıdı. 

Ekonomi ve enflasyondaki olumlu hava reel faizlerin de düşmesine neden olarak ticari ve bireysel kredi türlerinin tamamında faizlerin inmesini sağladı. Bireysel kredi türlerinin tamamında faiz oranları %1’in altına indi. Taşıt kredisinde en düşük faiz %0.49’a, İhtiyaç kredisinde %0.89’a ve konut kredisinde sıfır konutlar için %0.79’a, ikinci el konutlar için %0.89’a kadar geriledi. 

En uygun faiz oranı üzerinden 150.000 TL tutarda 5 yıl vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin aylık taksitleri 3.150 TL oluyor. Vad sonunda gerçekleştirilen toplam geri ödeme ise 189.000 TL’ ye karşılık geliyor. 

KrediPazari.com’un araştırmalarına göre bu hafta itibariyle konut için kredi faiz oranlarında indirim uygulayan bankalar şu şekilde;

ICBC Konut Kredisi 

ICBC Bank %2 seviyesinde yer alan tabela faiz oranlarında değişiklik uygulamazken kampanyalı yeni evim konut kredisi oranları için %1.01 uyguluyor. 

DenizBank Konut Kredisi 

DenizBank tabela faiz oranları için %1.39 faiz oranı uygularken kampanyalı ürünü dahilinde aylık %1.09 faizle kredi sunuyor. 

QNB Finansbank Konut Kredisi 

QNB Finansbank aylık %1.04 faiz oranı ile 120 ay vadeye kadar kredi kullandırıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.