2,5 Milyarlık Halkapınar Otogar Metrosu İçin 3 Bin TL Kaynak Ayrıldı

2,5 Milyarlık Halkapınar Otogar Metrosu İçin 3 Bin TL Kaynak Ayrıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Halkapınar-Otogar metrosunu 2020 yılı yatırım programına aldı. Bakanlık, 2 milyar 535 milyon TL'ye mal olması planlanan metro hattı için 3 bin TL kaynak ayırdı.

A+A-

Merkezi hükümetin İzmir’de gerçekleştirmeyi vaat ettiği projelerden olan Halkapınar-Otogar arası raylı sistem hattı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2020 yılının da yatırım programına alındı.

Gerçekizmir'den Mehmet İşler'in haberine göre; Projenin başlangıç ve bitiş tarihleri 2014-2024 olarak belirlenirken program kapsamında gerçekleşecek alımlara, yapılacaklara ve finansal yapıya dair bilgiler verildi.

Buna göre; 40 adet metro aracı, müşavirlik hizmeti, raylı sistem inşaatı ve elektromekanik için 2 milyar 535 milyon 725 bin TL’lik proje tutarı ayrıldı.

Proje için 2016, 2017, 2018 ve 2019 yılları için herhangi bir tahmini kümülatif (birikmeli, gittikçe artan, birbirine eklenen) harcama yapılmadığı görüldü.

2020 yılı için ise dış kredi tutarı belirlenmezken toplamda 3 bin TL’lik bir kaynak ayrılması dikkat çekti.

PROJE BİLGİLERİ

Yıllardır kent gündeminde olan proje için bilgiler şu şekilde: İzmir metrosunun yapımı planlanan beşinci hattıdır. Halkapınar istasyonundan başlayıp Otogar istasyonunda sona erecek olan 4 buçuk kilometre uzunluğundaki hat üzerinde beş istasyon bulunacaktır. Hattın gelecekte önce Pınarbaşı'na, sonra Kemalpaşa'ya kadar toplamda 28,1 kilometre uzatılması ve 18 yeni istasyona sahip olması planlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum