2023’te Konut Fiyatları Ne Olacak?

2023’te Konut Fiyatları Ne Olacak?

TOKİ sosyal konut projesinin ev fiyatlarına kiralara olan etkisi tartışılmaya devam ederken müteahhitlerden yeni konut fiyatlarına ilişkin tahminleri geldi. 2023 yılında konut fiyatları ne olacak?

A+A-

2020 senesinde meydana gelen dalgalanmanın etkisi ile konut fiyatları önce büyük bir hızla düşmüş sonrasında ise yükselişe geçmişti. O dönemde pek çok ekonomist bu yükselişin geçici olduğunu savunmuş hatta bazı ekonomistler "konut fiyatları çakılacak, tepetaklak olacak" yorumları ile büyük yankı uyandırmıştı. 

Düşüş beklenen konut fiyatları ise sürekli olarak yükselişini sürdürmüş, Türkiye tüm dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olarak ilk sırada yer almıştı. Yaşanan yükseliş ile dar gelirlinin konut sahibi olması imkansız hale gelirken hükümet yükselen fiyatları düşürmek amacı ile TOKİ 250 bin sosyal konut projesini hayata geçirme kararı almıştı. Proje kapsamında 250 bin sosyal konut ve 1 milyon arsa satışa sunulurken konut fiyatlarında kademeli düşüş yaşanacağı öngörülmüştü. 

KONUT FİYATLARINDA SON DURUM NE, TOKİ PROJESİ EV FİYATLARINI DÜŞÜRDÜ MÜ?

Konut fiyatlarında yaşanan dalgalanmanın etkisi her geçen gün kendisini biraz daha göstermeye devam ederken TOKİ tarafından başlatılan 250 bin sosyal konut projesine yapılan 8 milyon başvuru da vatandaşın ucuz konuta olan ilgisini gözler önüne sermişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamasında açıklanan kampanya ile konut fiyatlarında gerilemenin başladığını söylemişti. 

2023 YILI KONUT FİYATLARI TAHMİNLERİ AÇIKLANDI! 2023'TE EV FİYATLARI NE OLUR?

 Konut fiyatları için gözler 2023 yılına çevrilirken ev sahibi olmak istiyorum diyen kişiler kadar yatırım amaçlı ev almak ve ev sahibi olanlar ile ev satmak isteyen kişiler fiyatları araştırmaya başlamıştı. Sektörde yer alan isimlerden yeni tahminler geldi. İşte o isimler ve konut fiyatları tahminleri! 

GYODER BAŞKANI MEHMET KALYONCU KONUT FYİATLARI AÇIKLAMASI! 

Kayon Holding ve GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu yaptığı açıklamasında yükselen inşaat ve arsa maliyetlerinin konut fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu belirterek "Metrekare başına inşaat maliyeti en az 800 dolar, arsa payı da yüzde 50 ile 800 dolar; toplam maliyet en az 1600 dolar oldu. İnşaat maliyeti artışı fiyatları etkiliyor. Kendi iç ekonomimizin arz ve talep durumunu çözmemiz gerekiyor. Manilerden biri arsa. Arsanın geliştirme bedeli yüzde 50. Yüzde 20'ye inmesi lazım" diyerek arsa maliyetlerindeki sorunun çözülmesi durumunda konut fiyatlarında indirimlerin yapılabileceğini dile getirdi. 

DOLAR MALA KARŞI KAYBETMEYE MAHKUMDUR DİYEN ALTAN ELMAS'TAN KONUT FİYATLARI AÇIKLAMASI! 

İnşaat malzemelerine dolar bazında rekor zamlar yapıldığını belirten Sur Yapı ve KONUTDER Başkanı Altan Elmas ise "Dolar kurunun hareketine göre değişmekle birlikte uzun vadede konut fiyatlarının dolar bazında yükselmesinin kaçınılmaz olduğunu değerlendiriyoruz. Dolar aslında emtialara ve sınırlı fiziksel varlıklara karşı orta ve uzun vadede hep değer kaybetmiştir, altının onsuna ve diğer emtialara bakılırsa bu çok açık görünür" diyerek doların mala karşı hep kaybeden bir yatırım aracı olduğunu belirterek konut fiyatlarında yükselişin devam edeceği tahmininde bulundu. 

İSTEBKOOP BAŞKANI ULVİ ÖZCAN'DAN KONUT FİYATLARI TAHMİNİ! 

Düşük faiz ve yüksek enflasyon nedeni ile konut fiyatlarında yükseliş yaşandığını belirten Ulvi Özcan yaptığı değerlendirmesinde konut satış rakamlarında düşüş yaşandığını ve bu düşüşün sürmesini beklediklerini belirterek konut fiyatları konusunda ise kısa vadede sert bir düzeltme hareketi beklemediklerini dile getirdi. 

ENDEKSA GENEL MÜDÜRÜ GÖRKEM ÖĞÜT'ÜN KONUT FİYATLARI TAHMİNİ! EV FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Piyasada halen arz ve talep dengesinin oturmadığını belirten Endeksa Genel Müdürü Öğüt ise son 3 aydır konut piyasasında bir durgunluk olduğunu belirterek konut fiyatlarında ise yükselişin sürdüğünü sadece yükseliş hızının düştüğünü belirtti. Arz talep dengesi oluşmadan ve konut üretiminin artmaması durumunda ev fiyatlarına indirim ihtimalinin az olduğu belirtildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.