2023'e Kadar 250 Bin Sosyal Konut İnşa Edilecek

2023'e Kadar 250 Bin Sosyal Konut İnşa Edilecek

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum dar ve orta gelirlileri ucuz konut sahibi yapmak için TOKİ aracılığıyla 2023 yılına kadar 250 bin sosyal konut hayata geçireceklerini söyledi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İspanya'nın Madrid kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 25. Taraflar Konferansı (COP25) kapsamında Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN-HABİTAT) tarafından düzenlenen "Kent Yoksullarının İklim Direncinin Artırılması: En Kırılgan Kesimleri Hedefleyen Yeni İşbirliği Yaklaşımı" konulu panelde katılımcılara hitap etti.

Kurum, İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında 7 bölgeyi ilgilendiren eylem planları hazırladıklarını bildiren Kurum, ilk olarak Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı'nı açıkladıklarını ve eylem planı çerçevesinde şehirlerde tedbirleri almaya başladıklarını söyledi.

"İklim değişikliğiyle mücadele için öncelikle şehirlerin dönüşmesi gerektiğini düşünüyoruz." diyen Kurum, bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2012 'de başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğiyle bugüne kadar 1.350.000 konutun dönüşümünü, 5 milyon vatandaşın güvenli, sağlam konutlarda oturmasını sağladıklarını anlattı.

250 Bin Sosyal Konut Hedefi

Türkiye'de yaşayan alt gelir grubu vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle 2002'den bugüne 850.000 bağımsız konut ürettiklerini ve bu bağımsız bölümlerin %90'ının alt gelir grubuna yönelik olduğunu belirten Kurum, şunları söyledi:

"2023 yılına kadar 250.000 sosyal konut üretimini yapacağız. Ayrıca her yıl 300.000 konutun dönüşümünü yaparak, önümüzdeki 5 yıllık süreçte acil öncelikli dediğimiz 1,5 milyon konutun dönüşümü sağlayacağız. Kentsel dönüşümü yaparken de yine kent yoksullarının bulunduğu alanlarda vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde, onlarla gönül birliği içerisinde bu dönüşümü sağlayacağız."

Yardıma muhtaç şehirlerde yaşayanlara yardım eli uzattıklarını anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, bu eli uzatmaya devam edecekleri tüm projelerin içerisinde yer alacaklarını da kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.