2022'de Konut Sektörü Yeni Projelere Doyacak

2022'de Konut Sektörü Yeni Projelere Doyacak

Dünya çapında büyük bir krize neden olan Covid19 Pandemisi ve İnşaat maliyetindeki artışlar son iki senede konut sektöründe yeni projeler yapmak isteyen müteahhitlerin projelerini askıya almalarına neden olmuştu 2022 yılı ise konut için üretim yılı olacak

A+A-

Konut geliştirici gayrimenkul şirketleri, yeni projelerini raftan indiriyor..

Son 2 yıldan bu yana hem pandeminin hem de inşaat maliyetlerindeki yükselişler nedeniyle beklemede olan gayrimenkul şirketleri, raflarda bekleyen projelerini birer birer hayata geçirmeye başlıyorlar.

Aralık ayında konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 113.7 gibi yüksek bir oranda artarak 226 bini aşarak tarihin en yüksek 2. aylık satışı yapılırken, yıl genelinde 1 milyon 492 bin satışla yıllık bazda 2. zirve görüldü.

Konut pazarındaki bu hareketliliği gören ve son iki yıldır beklemede olan konut üretici firmalar da talepteki bu canlılık üzerine kolları sıvadılar. Gayrimenkul şirketlerinin açıkladığı yeni projeler, 2022 yılının konutta üretim yılı olacağını gösteriyor.

2022’de gayrimenkul sektöründe başlayan ve planlanan bazı yeni yatırımlar şöyle:

Mesa, Artaş, Kantur&Akdaş Ortaklığı, aralık ayında İstanbul Atakent’te hayata geçen, 2 bin 280 daire ve 70 villadan oluşan Tema İstanbul 2 projesi 15 aralıkta satışa sunuldu.

2022 yılında 20 bin bağımsız bölümü satışa sunmayı hedefleyen Emlak Konut GYO, yeni projeleri Çınarköy Evleri’ni satışa sundu. Çekmeköy’deki projede 1915 konut inşa edilecek. Şirketin Avcılar’daki 6 bin ünitelik projesinde de çalışmalar devam ediyor.

Önümüzdeki 5 yıllık dönemde yatırım değeri 35 milyar lira olan 6 proje başlatacağını açıklayan DAP Holding, İstanbul’da Levent, Beykoz ve Pendik ile İzmir’de yeni projelerine başlayacak.

Teknik Yapı, bu yıl ikisi İstanbul’da olmak üzere toplamda 5 bin bağımsız birimden oluşacak 4 yeni proje planlıyor.

Avrupa Konutları markalı projeleriyle tanıdığımız Artaş İnşaat, bu yıl İstanbul’da Bağcılar ve Seyrantepe’de 2 yeni konut projesini alıcı ile buluşturacak.

Mesa, İstanbul’da yeni konut projelerinin yanı sıra Urla’da villa projesi hayata geçirecek.

Akzirve Gayrimenkul, yeni karma projesi Topkapı 29’da bu hafta lansman satışlarına başlayacak.

Ege Yapı, önümüzdeki 3 yıllık dönemde, 7 milyar TL değerindeki 7 proje hayata geçireceğini duyurdu. Yeni projeler İstanbul’da Ispartakule, Beyoğlu, Çekmeköy ve Kasımpaşa, İzmir’de ise Urla, Dikili ve Alsancak’ta yükselecek. Ispartakule’deki yeni proje bu hafta gerçekleştirecek bir lansman toplantısıyla satışa sunulacak.

Etiler’de eski jandarma lojmanları arazisini Emlak Konut’tan hasılat paylaşımı modeliyle alarak 2021 yılında İstanbul’a giriş yapan Pasifik GYO, bu yıl Göktürk’te 2 konut projelerine başlayacak.

Sur Yapı, bu yıl İstanbul’da Ümraniye’de yaklaşık 220 konutluk Exen Konakları projesinde inşaat ve satışa başlayacak. Antalya’daki projesinde 1000 konutluk 2 yeni etaba devreye alacak firma, Beykoz’da da yeni proje üzerinde çalışıyor.

Invest İnşaat 2 yılda 4.9 milyar TL yatırım değerinde 3 projeye başlayacak. Yılın ilk çeyreğinde satışa sunacağı Invest Vadi projesi Ayazağa’da yer alıyor. 2023 yılında ise Bodrum’da; villa, rezidans ve 5 yıldızlı otel projesi ile Sarıyer’de konut projesi planlıyor.

Aralık ayında İstanbul Zeytinburnu’da 1 milyar lira yatırım değerine sahip konut projesini satışa sunan Aşçıoğlu, bu yıl da İzmir ve Bodrum’da proje geliştirmek için çalışmalarına hız verecek.

Fuzul Yapı, yeni yılda İstanbul Balmumcu’da 950 milyon TL yatırım değerine sahip karma proje, Şişli’de 300 milyon TL yatırımla rezidans projesi ve Başakşehir’de 500 milyon TL yatırımla yine bir rezidans projesine hayata geçireceğini açıkladı.

Zeray İnşaat, Kocaeli Kartepe’de 16 blokta 501 daireden oluşan Zeray Esil Kartepe projesini 14 ocak 2022 cuma günü gerçekleştirilen bir lansman toplantısıyla satışa sundu.

Ispartakule’de Bizim Evler markası ile konut üreten İhlas Yapı, dün Bizim Evler 9 ve Bizim Evler 10 projelerinde 700’ü aşkın konutu satışa sundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.