2020 Yılı Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Oranları!

2020 Yılı Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Oranları!

Kentsel dönüşüm sürecinde devletin vatandaşa sağladığı iki destek faiz desteği ve kira yardımı olarak öne çıkıyor. İşte 2020 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar...

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm konusunda daha kararlı adımlar atılacağının sinyallerini vermeye devam ederken kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı ile de vatandaşa destek sürüyor. 

2020 YILI KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE ZAMAN YÜKSELECEK?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımı tutarlarını her sene Mayıs ayında güncelliyor. Bu nedenle 2020 yılına ait olan kentsel dönüşüm kira yardımı zammı oranı da Mayıs ayında açıklanıyor. Mayıs ayı itibari lie hesaplara devlet kentsel dönüşüm kira yardımı tutarlarını zamlı olarak yatıracak. 

EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI TUTARI KAÇ LİRA OLDU?

 

2019 yılının Mayıs ayı itibari ile en düşük kentsel dönüşüm kira yardımı 715 liraya çıkarken en yüksek kira yardımı tutarı ise 1.150 lira olarak belirlendi. 

 

En yüksek kira yardımı tutarı Ankara, İstanbul ve İzmir için aylık 1.150 lira olarak belirlenirken en düşük kira yardımı tutarı ise 715 liralık rakam ile Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir,  Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis olarak sıralandı. 

İLLERE GÖRE BAKANLIK TARAFINDAN ÖDENECEK KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI LİSTESİ TABLOSU 

Emlak365.com 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.