2019'da 1 Milyon Üzeri Konut Satışı 2020 İçin İyi Bir Başlangıç Olur

2019'da 1 Milyon Üzeri Konut Satışı 2020 İçin İyi Bir Başlangıç Olur

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya 2018'in üçüncü çeyreğinde başlayan toparlanma ile konut satışlarının 1 milyonu aşacağını ifade etti. Çetinsaya 1 milyon konut satışı ile 2020'ye iyi bir başlangıç yapacaklarını belirtti.

A+A-

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, gayrimenkul sektörünün 2019 yılının ilk yarısını yüksek faiz oranları ve kur dalgalanmalarının getirdiği bir yavaşlamayla geçirdiğini söyledi. Çetinsaya, 6 aylık süreçte inşaat maliyetlerinde oluşan artışın yanı sıra döviz kurlarındaki hareketliliğin yatırımcıları bekleme sürecine ittiğini belirtti. 

Çetisaya, 2019 yılının ikinci yarısına girerken hükümetin sektörü olumsuz etkileyen bu tablo karşısında bir dizi çalışmalara imza attığını ifade etti. Çetinsaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Temmuzda yüksek faiz oranlarının indirilmesi ile başlayan ve ağustosta kamu bankalarının konut kredi faiz oranlarını yüzde 1'in altına çekmesi ile devam eden değişiklik konut piyasasını hareketlendirdi. Bu tablo sektör açısından memnuniyet verici. Son çeyrekle toparlanma sürecine giren inşaat ve gayrimenkul sektörünün 2019'u 1 milyonun üzerinde konut satışı ile tamamlayacağız. Bu olumlu tablonun 2020 için de iyi bir başlangıç olacak" 

Türkiye'nin 2023 vizyonu kapsamında koyulan hedeflere her geçen gün daha da yaklaştığına vurgu yapan Çetinsaya, "Ekonomide ülkemizin son 10 yılına bakıldığında büyük bir yol kat edildiğini, önemli atılımlar ve büyüme oranları kaydedildiğini görüyoruz. Temsilcisi olduğumuz inşaat sektörü de yıllardır ülkenin lokomotif sektörü olarak büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürüyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.