1915 Çanakkale Köprüsü Yeni Projelere Olan İlgiyi Artırdı!

1915 Çanakkale Köprüsü Yeni Projelere Olan İlgiyi Artırdı!

Yatırımcıların yeni gözdesi olan Çanakkale, yapılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihale sürecinden sonra hızla gelişmeye ve değerlenmeye başladı.

A+A-

Yatırımcıların yeni gözdesi olan Çanakkale, yapılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihale sürecinden sonra hızla gelişmeye ve değerlenmeye devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından yatırımcıların akın ettiği Çanakkale'de, köprüden dolayı arsa ve konut satın almak isteyenlerin sayısı arttıkça, firmalar da yeni satış stratejileri geliştirerek kampanyalar düzenlemeye başladılar. 

Proje satışlarını düzenleyecekleri otomobil çekilişiyle canlandıran ve ilginç bir hale getiren Realty World Özgen Gayrimenkul brokeri ve ofis sahibi Burcu Özgen Demir, uzun yıllar inşaat sektöründe olduklarını ve şimdi de işin gayrimenkul tarafına yöneldiklerini söyledi. Demir, Çanakkale'nin yapılması planlanan köprüden dolayı yatırımcıların gözdesi olduğunu ve bölgenin gayrimenkul anlamında değerinin katlanarak arttığını, gayrimenkul sektörünün de bu sebeplerden dolayı canlandığını ifade ederek, yeni satış stratejileri geliştirmenin sektörde fark yaratacağını kaydetti. 

Demir satışlarını yaptıkları projenin büyük ilgi görmesini köprünün yapılacak olmasına bağlayarak şunları ifade etti: "'Aklınıza gelebilecek bütün şehirlerden Çanakkale'ye bir yatırım oluyor. Bunda Çanakkale Köprüsü'nün ciddi bir etkisi var. Mart ayında temeli atılması planlanan köprü İstanbul'dan gelen yatırımcının çok kısa bir sürede ulaşmasını sağlayacağı için bu bölge özellikle gayrimenkul anlamında son dönemlerde inanılmaz değerlendi. 

Özellikle köprünün geçeceği Lapseki'den merkeze doğru olan tüm arsaların şuanda metrekare fiyatları artış gösterdi ve hemen hemen hepsi satıldı. O taraflarda arsa kalmadı diyebiliriz. Bizim projemizin de bu kadar talep görmesinin bir sebebi bu. Çanakkale ciddi anlamda bu köprüyle beraber büyüyecek, nüfus artışı yaşayacak. Biz bunu projenin daire satışlarında da çok net anladık. Çanakkale için hayırlısı olsun diyorum". 

Demir, gayrimenkul değerinin artmasından dolayı şehir dışından insanların Çanakkale'ye gelip emlakçı açtıklarına dikkat çekerek, "'Projemize çok yoğun ilgi var. Bu ilgi de Çanakkale'nin gelişimi demek. Çok enteresan bir bilgi vereyim; Kars'tan bile projemizden konut alanlar oldu. Köprü söylentisi yatırımların hızlanması için yetti de arttı. Köprüyle birlikte İstanbul'a ulaşım 3 buçuk saate inecek deniliyor. İnsanları çeken, köprüyü önemli kılan da bu zaman faktörü. İnsanlar İstanbul'un karmaşasından kaçıp hafta sonları buraya gelecekler. Bu da sektörümüzün değerini ve fiyatlarını arttırıyor. İstanbul'da yüksek geliri olanın bile ev alması zorken, Çanakkale'ye geldiklerinde rahatlıkla alabiliyorlar. Lapseki'de köprü muhabbetinden önce 5-6 tane emlakçı varken, şimdilerde 30'un üzerinde emlakçı var. Çanakkale ile bağlantısı olmayanlar bile Lapseki 'ye gelip emlakçı açmış. Bu büyük bir cesarettir. Bizim sektörümüz güvenilirlik için tanınmış olmayı ister" diye konuştu. 

Gayrimenkul satışlarına yeni bir vizyon 

Çanakkale'de gayrimenkul satışlarının yoğunluk kazanması üzerine iş konusunda değişik alanlara da yöneldiklerini belirten Demir, "'Realty VVorld Özgen Gayrimenkul olarak çok uzun yıllardır inşaat sektöründe olan bir firmayız. Bünyemizde mimarlık proje ofisimiz, doğalgaz firmamız bulunmakta. Direk üretim, yani müteahhitlik yapan bir firmaydık. Şimdi gayrimenkul tarafındayız aynı zamanda. Kompakt bir şekilde hepsini birlikte yürütüyoruz. Gayrimenkul yeni başlayan bir işimiz, bu sektöre yeni adım attık diyebilirim. Yaklaşık 1 yıla yakın bir süredir gayrimenkul sektöründeyiz" dedi. 

"Şuanda Realty VVorld Özgen Gayrimenkul olarak 1915 Kale Yaşam ve Konut projesinin bütün satış ve pazarlama aktivitelerini yürütüyoruz. 1915 Kale Yaşam Konut projesi toplamda 82 daireden oluşan, tamamen şehir dışı yatırımcıyı da özendiren bir proje oldu. Yaklaşık 3 aydır projenin satışlarını yürütüyoruz. Bu 3 ayda projedeki dairelerin yaklaşık 3'tte 2'sini tükettik. Şehir dışından inanılmaz bir talep gördü. İstanbul, Ardahan, Kars, Bitlis,  Ankara  gibi şehirlerden gelen insanlara satışlarımız yapıldı. Projemiz açık yüzme havuzu olan, kapalı otoparkı olan, yeşil alanları, çocuk parkı, terasında sosyal alanları bulunan bir proje. Bölgedeki tek havuzlu proje olarak gündemdeyiz. Jet carting sistemiyle zemin iyileştirmesini yaptık. Realty VVorld Özgen Gayrimenkul olarak projenin satışları bizim adımıza çok keyifli gidiyor. 3 aydır proje satışlarını yürütüyoruz ve tahminimizden çok hızlı sattık. Şehir dışı yatırımcının ciddi bir ilgisi var projeye. Biz de satışını yaptığımız projeyi duyurmak ve sektörde fark yaratmak amacıyla bir çekiliş düzenlemenin iyi bir fikir olacağını düşündük. Daire satın alan müşterilerimiz arasından bir çekiliş yapacağız ve bir kişiye araba hediye edeceğiz. Daire satın alan müşterilerimize 2017 Aralık ayında daire teslimi yaparken noter huzurunda yapacağımız bir çekilişle 2016 model Peugeot 208 vereceğiz." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.