1915 Çanakkale Köprüsü İçin İmzalar Atıldı

1915 Çanakkale Köprüsü İçin İmzalar Atıldı

Çanakkale Köprüsü'nün temeli atılmadan önce Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang'ın katılımıyla imza töreni yapıldı.

A+A-

Ayak açıklığı bakımından "dünyanın en uzun köprüsü" olma unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar atıldı. İmza töreni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de törende yer aldı. Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Gelibolu-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu'nun ilk etapta Malkara-Gelibolu-1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale bağlantısını sağlayacak 100 kilometrelik Malkara-Çanakkale kesimi için temel atma töreni düzenlenecek.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN DA KATILACAK

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünde gerçekleştirilecek temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar atıldı

5 YILLIK YAPIM SÜRESİ

Köprü için yapılan ihalede en düşük süreyi Daelim (Kore) - Limak - SK (Kore) - Yapı Merkezi OGG teklif etmişti. Ortak girişim grubu köprü ve otoyol yapımı için 10 milyar 354 milyon 576 bin 202 lira proje bedeli ve 5,5 yıllık yapım süresi dahil toplam 16 yıl 2 ay 12 gün işletme süresi teklif etti.

İki yakanın birbirine, kenar açıklıklarıyla kendisinin toplam uzaklığı 3 bin 860 metre ve yaklaşım viyadükleriyle 5 kilometre üzerinde olacak köprünün iki ayak arasındaki açıklığının ise 2 bin 23 metre olması planlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar atıldı

31 VİYADÜK, 5 TÜNEL, 30 KÖPRÜLÜ KAVŞAK

Köprü ve 100 kilometrelik kısmın 2023'te hizmete açılması hedeflenen otoyolun, toplam uzunluğunun 354 kilometre olacak. Yol, İstanbul Silivri'den başlayıp, Balıkesir'in Balya ilçesindeki otobanla birleşecek. Otoyol projesi kapsamında Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün yanı sıra toplam 31 viyadük, 5 tünel, 30 köprülü kavşakla 143 alt ve üst geçit köprüsü yapılacak. Köprü için 10 milyar liranın üzerinde bir yatırım gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.