150 Metrekare Altındaki Konutlarda KDV Oranı Yüzde 8’e Çıkıyor!

150 Metrekare Altındaki Konutlarda KDV Oranı Yüzde 8’e Çıkıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın taslak aşamasındaki “konutta KDV’nin sadeleştirilmesi’ düzenlemesinde 150 metrekare üzeri konutlarda KDV indirimi planlanırken 150 metrekare altındaki konutlarda yüzde 1 olan KDV yüzde 8’e çıkarılacak.

A+A-

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) gene başkanı Tahir Tellioğlu Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın KDV sisteminde sadeleştirme çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı.

BAKANLIK KDV İNDİRİMİ YAPILACAKMIŞ GİBİ BİR ALGI OLUŞTURDU AMA...

BlombergHT' canlı yayınında açıklamada bulunan Tellioğlu, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklama şeklinden dolayı sanki konutta bir KDV desteği olacakmış gibi algı oluştu. Maalesef durum öyle değil. 150 metrekare üzeri konutlarda 150 metrekareye kadar olan dilimde KDV’yi yüzde 8’e düşürmek isteniyor. Bunun yanısıra 150 metrekare altındaki konutlarda KDV oranı yüzde 8’e çıkarılmak isteniyor” dedi.

SEKTÖR OLARAK DOĞRU BULMUYOR VE KABUL ETMİYORUZ

Alt ve orta gelirli vatandaşların yüzde 90’ından fazlasının 150 metrekare altı konutlarda oturduğuna dikkat çeken Tellioğlu şunları söyledi; “İnşaat maliyetlerindeki aşırı fiyat artışları ile beraber konut fiyatlarının artması ve vatandaşın gelirinin düşmesi ile konut alım endeksinin son 15 yılın en dip seviyesinde. Bu dönemde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın böyle bir çalışma yapmasını doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz. Umarız bu çalışmadan bir an önce dönülür”

2 MİLYON LİRALIK EVE 140 BİN LİRA ZAM OLARAK YANSIYACAK

Bakanlığın KDV’nin sadeleştirilmesine yönelik düzenlediği toplantılara katıldıklarını ve inşaat malzemelerindeki KDV oranın yüzde 8’e düşürülmesini talep ettiklerini belirten Tellioğlu, “Bizim önerimiz müteahhitler inşaat malzemesini yüzde 8 KDV ile alsın, yüzde 8 ile satsın ve KDV farkı oluşmasındı. Bunları hiç konuşmamışız gibi çok zorda olan inşaat sektörüne yüzde 7’lik ek bir maliyet gelme durumu söz konusu. 2 milyon liralık bir konutta KDV’den dolayı 140 bin lira zam gelmiş olacak. Bu şartlarda konut sektörünü çok zorlu bir süreç bekliyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.